Reklama
Bramborové mrkvičky
Fotogalerie:

Bramborové mrkvičky

Lucie Gregorová

Semily
Doporučuji je všem maminkám, které vaří pro děti. Moji synové z nich byli nadšení.
Lucie Gregorová, Semily

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 1 žloutek
  • 100 g mouka hrubá
  • 1 lžička sůl
  • 20 g máslo
  • 1 bílek
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby tuk na smažení
  • na ozdobu petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme žloutek, hrubou mouku, sůl a změklé máslo. Ze všech surovin vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby byly podobné mrkvičkám.
  2. Obalíme je v prošlehaném bílku, ve strouhance a zprudka smažíme ve větším množství oleje ze všech stran.
  3. Usmažené mrkvičky pokládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Špejlí utvoříme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek čerstvé petrželky.
  4. Podáváme s kečupem či jiným dipem jako samotné jídlo, ale výborně se hodí i jako příloha, např. k pokrmům se smetanovou omáčkou.
     
    TIP: Do těsta je možné přidat najemno strouhaný sýr. Chuť bude pikantnější.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbová směs

Houbová směs

Používáme je jako zajímavou přílohu. Anna Opavská, Skotnice
Za pár korun /13.11.15
Čočka na karí

Čočka na karí

Rychlý a pikantní pokrm.

Hana Školníková, České Budějovice


Za pár korun /23.10.15
Provensálské bagety

Provensálské bagety

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na ...

Za pár korun /28.02.12
Křupavé tyčinky

Křupavé tyčinky

Můžeš je posypat také pálivou paprikou.

Věra Kadlecová, Prostějov

Za pár korun /27.04.16
Kopřivový špenát s uzeným

Kopřivový špenát s uzeným

Naše oblíbené jídlo, které jíme hlavně na jaře kvůli vitaminům.

Eliška Kozáková, ...

Za pár korun /28.04.14
Kyselo s droždím

Kyselo s droždím

Droždí je bohatým zdrojem vitaminů B.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek


Za pár korun /04.01.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama