Reklama
Bramborové mrkvičky
Fotogalerie:

Bramborové mrkvičky

Lucie Gregorová

Semily
Doporučuji je všem maminkám, které vaří pro děti. Moji synové z nich byli nadšení.
Lucie Gregorová, Semily

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 1 žloutek
  • 100 g mouka hrubá
  • 1 lžička sůl
  • 20 g máslo
  • 1 bílek
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby tuk na smažení
  • na ozdobu petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme žloutek, hrubou mouku, sůl a změklé máslo. Ze všech surovin vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby byly podobné mrkvičkám.
  2. Obalíme je v prošlehaném bílku, ve strouhance a zprudka smažíme ve větším množství oleje ze všech stran.
  3. Usmažené mrkvičky pokládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Špejlí utvoříme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek čerstvé petrželky.
  4. Podáváme s kečupem či jiným dipem jako samotné jídlo, ale výborně se hodí i jako příloha, např. k pokrmům se smetanovou omáčkou.
     
    TIP: Do těsta je možné přidat najemno strouhaný sýr. Chuť bude pikantnější.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koblížky z majonézy

Koblížky z majonézy

Recept mám od babičky, děti je milují. Lenka Maryášová, Slavičín
Za pár korun /13.12.12
Pomazánka à la humr

Pomazánka à la humr

Pošmákni si, je dobrá a zdravá.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.06.13
Kuřecí prsa à la Roman

Kuřecí prsa à la Roman

Nezvyklé přísady v této kombinaci chutnají skvěle.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Za pár korun /01.09.16
Staročeská česnečka

Staročeská česnečka

Tradiční polévka pro každou příležitost.
Marcela Kaněrová, Náchod
 
...
Za pár korun /28.07.09
Čočka na karí

Čočka na karí

Rychlý a pikantní pokrm.

Hana Školníková, České Budějovice


Za pár korun /23.10.15
Polévka z tomatového pyré s vločkami

Polévka z tomatového pyré s vločkami

Vyzkoušej ji – má zajímavou chuť.
Jana Drašnerová,
Světlá nad Sázavou
Za pár korun /28.02.10
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama