Reklama
Bramborové mrkvičky
Fotogalerie:

Bramborové mrkvičky

Lucie Gregorová

Semily
Doporučuji je všem maminkám, které vaří pro děti. Moji synové z nich byli nadšení.
Lucie Gregorová, Semily

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 1 žloutek
  • 100 g mouka hrubá
  • 1 lžička sůl
  • 20 g máslo
  • 1 bílek
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby tuk na smažení
  • na ozdobu petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme žloutek, hrubou mouku, sůl a změklé máslo. Ze všech surovin vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby byly podobné mrkvičkám.
  2. Obalíme je v prošlehaném bílku, ve strouhance a zprudka smažíme ve větším množství oleje ze všech stran.
  3. Usmažené mrkvičky pokládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Špejlí utvoříme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek čerstvé petrželky.
  4. Podáváme s kečupem či jiným dipem jako samotné jídlo, ale výborně se hodí i jako příloha, např. k pokrmům se smetanovou omáčkou.
     
    TIP: Do těsta je možné přidat najemno strouhaný sýr. Chuť bude pikantnější.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Polévka z červené čočky a rajčat

Polévka z červené čočky a rajčat

Na tuhle polévku se vždycky všichni těší, přitom je úplně jednoduchá. Vratislav ...
Za pár korun /04.01.16
Brambory se žampiony

Brambory se žampiony

Můžeš servírovat buď jako samostatný hlavní chod, nebo jako přílohu, například ...
Za pár korun /03.02.11
Křehká roláda

Křehká roláda

S dia džemem je vhodná i pro diabetiky.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Za pár korun /20.06.16
Jablkovo-bezinková povidla

Jablkovo-bezinková povidla

Začíná sezona jablek i bezinek, a tak by se recept mohl hodit. Jablková povidla ...

Za pár korun /04.08.16
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Je levná, rychlá a skvěle chutná.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /19.01.11
Zapečená cibule

Zapečená cibule

Cibule se jistě nachází uskladněná v nejednom sklepě. Recept se bude hodit také, až ...

Za pár korun /06.03.12
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama