Reklama
Bramborové mrkvičky
Fotogalerie:

Bramborové mrkvičky

Lucie Gregorová

Semily
Doporučuji je všem maminkám, které vaří pro děti. Moji synové z nich byli nadšení.
Lucie Gregorová, Semily

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 1 žloutek
  • 100 g mouka hrubá
  • 1 lžička sůl
  • 20 g máslo
  • 1 bílek
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby tuk na smažení
  • na ozdobu petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme žloutek, hrubou mouku, sůl a změklé máslo. Ze všech surovin vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby byly podobné mrkvičkám.
  2. Obalíme je v prošlehaném bílku, ve strouhance a zprudka smažíme ve větším množství oleje ze všech stran.
  3. Usmažené mrkvičky pokládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Špejlí utvoříme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek čerstvé petrželky.
  4. Podáváme s kečupem či jiným dipem jako samotné jídlo, ale výborně se hodí i jako příloha, např. k pokrmům se smetanovou omáčkou.
     
    TIP: Do těsta je možné přidat najemno strouhaný sýr. Chuť bude pikantnější.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Čertovská jatýrka

Čertovská jatýrka

Tento recept je dobrý, nenáročný na přípravu a všichni kdo mají rádi játru si ...
Za pár korun /12.03.13
Cizrnová kaše

Cizrnová kaše

Když nás omrzí bramborová kaše, připravím kaši z cizrny.
Za pár korun /17.02.09
Provensálské bagety

Provensálské bagety

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na ...

Za pár korun /28.02.12
Bramborové lívance II

Bramborové lívance II

Moje rodina má moc ráda palačinky a lívance, které většinou připravuji klasicky ...
Za pár korun /19.11.08
Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Za pár korun /15.03.13
Uzená polévka

Uzená polévka

S bylinkami je nejlepší.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Za pár korun /14.02.16
 

Nejnovější

Kotlety se smetanovými bramborami

Kotlety se smetanovými bramborami

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas. David Šebek, ...
Škola vaření /21.08.17
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet.

Olga Smetanová, Klatovy

Vaříme express /21.08.17
Česnek schovaný v soli

Česnek schovaný v soli

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, ...

Všehochuť /21.08.17
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17
Nakládané kukuřičky s okurkami

Nakládané kukuřičky s okurkami

Kukuřičky se dají použít do různých omáček, salátů, ale i jen tak samotné k ...

Všehochuť /21.08.17
Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Všehochuť /21.08.17
Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná!

Ruth Šklíbová, Trutnov

Škola vaření /20.08.17
Rybí směs v chlebové placce

Rybí směs v chlebové placce

K téhle dobrotě se skvěle hodí dresink z bílého jogurtu nebo i jogurt samotný.

...

Vaříme express /20.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama