Reklama
Bramborové lívance II
Fotogalerie:

Bramborové lívance II

Lucie Kolářová

Kladno
Moje rodina má moc ráda palačinky a lívance, které většinou připravuji klasicky nasladko a s ovocem. Od kamarádky jsem získala recept na tyto lívanečky z bramborového těsta. Všem moc chutnaly, vyzkoušej je se mnou!
Lucie Kolářová, Kladno

Ingredience

  • 150 ml mléko
  • 1 vejce
  • 150 g brambory vařené
  • 20 g droždí
  • sýr
  • 1 žloutek
  • 350 g mouka hrubá
  • pikantní kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z droždí a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, na­jemno nastrouhané vařené brambory, zbytek vlažného mléka, vejce a žloutek, sůl a na­konec vzešlý kvásek. Vypracujeme tužší těsto a ne­cháme vykynout. Pak ho rozválíme na válu na placku silnou asi 2 cm. Z plátu vy­krajujeme kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova. Nakonec lívance potíráme kečupem a sypeme sýrem.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dobrá drožďová polévka

Dobrá drožďová polévka

Někdy přidám vyvařit jedno rozkrojené rajče. Ivana Černá, Praha
Za pár korun /11.06.14
Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Ideální sytá polévka při nedostatku času i financí.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

...
Za pár korun /08.02.13
Holandský rybí salát

Holandský rybí salát

Servírujeme s čerstvým pečivem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /27.01.17
Kuřecí salát s ananasem

Kuřecí salát s ananasem

Když mi zbyde pečené nebo grilované kuře, připravím z něj vynikající salát.
Za pár korun /10.02.09
Cuketové medailonky

Cuketové medailonky

Tyto bramboráčky jsou daleko šťavnatější.
Markéta Nováková,
Nová Včelnice
...
Za pár korun /19.11.10
Rizotové karbanátky

Rizotové karbanátky

Zpracuješ zbytky a ještě si pochutnáš.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /02.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu