Domácí bramborové krokety jsou k nezaplacení. Recept na krokety doporučujeme zdvojnásobit a zbylé kuličky zamrazit! Krokety servírujte jako křupavou přílohu, nebo společně s kečupem či jiným dipem jako rychlý snack. Pokud vám jejich kulatý tvar nevyhovuje a nechcete je nahánět po talíři, utvořte z bramborového těsta například válečky.
Suroviny
Postup
Zchladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo protlačte pasírovačem na brambory. Smíchejte s moukou, škrobem a žloutkem, osolte a vytvarujte malé kuličky. Dejte je na chvíli ztuhnout do mrazáku – bude se s nimi pak lépe pracovat.
Krokety obalte v trojobalu: nejdřív v mouce, tu oklepte a poté krokety obalte v prošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Krok s vajíčkem a strouhankou zopakujte. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.