Reklama
Bramborová roláda
Fotogalerie:

Bramborová roláda

Alena Kubová

Praha
Tuto lahodnou roládu si děláváme k obědu, je lehoučká, dietní i dobroučká. Přijde k chuti i studená. Manžel si ji bere čas od času s sebou do práce, když ví, že toho bude mít hodně a nestihne si zajít na teplé jídlo. Příprava přitom není vůbec složitá ani náročná na čas.
Alena Kubová, Praha

Ingredience

  • 5 brambory
  • 4 lžíce mléko
  • 4 plátky sýr plátkový
  • 2 lžíce máslo
  • 4 plátky šunka
  • 2 okurka kyselá
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě uvaříme. Poté brambory slijeme, přidáme máslo, mléko, sůl a pepř a vyšleháme do hladké kaše.
  2. krok2 Na pracovní ploše roztáhneme potravinovou fólii a kaši na ni rozetřeme do tvaru obdélníku.
  3. krok3 Na střed obdélníku rozložíme plátky sýra a šunky a navrch přidáme nakrájenou kyselou okurku.
  4. Za pomoci fólie vše zabalíme a vytvoříme váleček. Necháme ho zabalený ve fólii a dáme na 10 minut ztuhnout do lednice.
  5. Pak váleček rozbalíme, přendáme do zapékací misky a pečeme dozlatova.

    TIP: Můžeš podávat i jako přílohu k masům a zelenině.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Provensálský chléb

Provensálský chléb

Trochu pracnější příprava kynutého těsta se ti odmění skvělou chutí a vůní ...
Za pár korun /11.06.13
Placky z kysaného zelí.

Placky z kysaného zelí.

Chutné, levné... zkrátka pro každou příležitost!

Boženka Šálková, Brno

Za pár korun /26.11.12
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Je výborná dochucená orientálním kořením.
Martina Dymková, Německo
Za pár korun /27.12.11
Bramboračka od maminky

Bramboračka od maminky

Nejlepší bramboračka ze všech bramborových polévek.
Miroslava Miksová, Poděbrady
Za pár korun /29.03.10
Kachní polévka

Kachní polévka

Když zbudou drůbky, vařím polévku.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /08.02.12
Salámové chlebánky

Salámové chlebánky

Jsou dobré jen tak nebo třeba ke guláši.

Monika Nejedlá, Staré Sedliště

Za pár korun /01.03.15
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama