Reklama
Bramborová roláda
Fotogalerie:

Bramborová roláda

Alena Kubová

Praha
Tuto lahodnou roládu si děláváme k obědu, je lehoučká, dietní i dobroučká. Přijde k chuti i studená. Manžel si ji bere čas od času s sebou do práce, když ví, že toho bude mít hodně a nestihne si zajít na teplé jídlo. Příprava přitom není vůbec složitá ani náročná na čas.
Alena Kubová, Praha

Ingredience

  • 5 brambory
  • 4 lžíce mléko
  • 4 plátky sýr plátkový
  • 2 lžíce máslo
  • 4 plátky šunka
  • 2 okurka kyselá
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě uvaříme. Poté brambory slijeme, přidáme máslo, mléko, sůl a pepř a vyšleháme do hladké kaše.
  2. krok2 Na pracovní ploše roztáhneme potravinovou fólii a kaši na ni rozetřeme do tvaru obdélníku.
  3. krok3 Na střed obdélníku rozložíme plátky sýra a šunky a navrch přidáme nakrájenou kyselou okurku.
  4. Za pomoci fólie vše zabalíme a vytvoříme váleček. Necháme ho zabalený ve fólii a dáme na 10 minut ztuhnout do lednice.
  5. Pak váleček rozbalíme, přendáme do zapékací misky a pečeme dozlatova.

    TIP: Můžeš podávat i jako přílohu k masům a zelenině.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec
Za pár korun /04.04.18
Sójový salát

Sójový salát

Rychlá a zdravá dobrota.
Za pár korun /02.06.12
Polévka z červené čočky a rajčat

Polévka z červené čočky a rajčat

Na tuhle polévku se vždycky všichni těší, přitom je úplně jednoduchá.

Vratislav ...

Za pár korun /04.01.16
Zbytková pomazánka

Zbytková pomazánka

Udělej k obědu víc pečeně a zbytek využij na večerní pohoštění.
...
Za pár korun /07.10.11
Nadívaná kuřecí křidélka

Nadívaná kuřecí křidélka

Vypadá to pracně, ale chce to jen dostatek cviku, a ta křupavá šťavnatá pochoutka ...

Za pár korun /13.07.15
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Můžeš ji posypat osmaženou houskou.

Sylvie Jašková, Poděbrady

Za pár korun /08.07.15
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama