Reklama
Bramborová roláda
Fotogalerie:

Bramborová roláda

Alena Kubová

Praha
Tuto lahodnou roládu si děláváme k obědu, je lehoučká, dietní i dobroučká. Přijde k chuti i studená. Manžel si ji bere čas od času s sebou do práce, když ví, že toho bude mít hodně a nestihne si zajít na teplé jídlo. Příprava přitom není vůbec složitá ani náročná na čas.
Alena Kubová, Praha

Ingredience

  • 5 brambory
  • 4 lžíce mléko
  • 4 plátky sýr plátkový
  • 2 lžíce máslo
  • 4 plátky šunka
  • 2 okurka kyselá
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě uvaříme. Poté brambory slijeme, přidáme máslo, mléko, sůl a pepř a vyšleháme do hladké kaše.
  2. krok2 Na pracovní ploše roztáhneme potravinovou fólii a kaši na ni rozetřeme do tvaru obdélníku.
  3. krok3 Na střed obdélníku rozložíme plátky sýra a šunky a navrch přidáme nakrájenou kyselou okurku.
  4. Za pomoci fólie vše zabalíme a vytvoříme váleček. Necháme ho zabalený ve fólii a dáme na 10 minut ztuhnout do lednice.
  5. Pak váleček rozbalíme, přendáme do zapékací misky a pečeme dozlatova.

    TIP: Můžeš podávat i jako přílohu k masům a zelenině.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tyrolské  líné halušky

Tyrolské líné halušky

Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /21.06.19
Hanácké smradlavky

Hanácké smradlavky

Po vaření nezapomeň důkladně vyvětrat!

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /30.05.16
Gnocchi s červeným zelím a čubricou

Gnocchi s červeným zelím a čubricou

Jednoduché, rychlé a levné. Červená řepa jídlo krásně rozzáří.

Andrea Hochová, ...

Za pár korun /02.09.12
Ostrá salámovka

Ostrá salámovka

Rychlá a skvělá pomazánka jen tak k večeři nebo i na chlebíčky pro hosty.

Lucie ...

Za pár korun /22.01.17
Pivní chléb se salámem

Pivní chléb se salámem

Chlebík, který můžeš jíst samotný, a stejně se budeš olizovat. Nejlepší je ...
Za pár korun /31.05.10
Ředkvičkové zapékanky

Ředkvičkové zapékanky

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /15.04.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu