Reklama
Reklama
Bramboračka od maminky
Fotogalerie:

Bramboračka od maminky

Miroslava Miksová

Poděbrady
Nejlepší bramboračka ze všech bramborových polévek.
Miroslava Miksová, Poděbrady

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 50 g máslo
  • 2 cibule
  • 2 brambory
  • 1–2 kostky masox
  • hrst houby sušené
  • 1 klobása
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 5 stroužků česnek
  • špetka majoránka
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme zeleninu, přidáme posekanou cibuli a necháme zpěnit.
  2. Zalijeme vodou‚ přidáme masox‚ brambory, klobásu a houby namočené v mléce a necháme vařit, až jsou brambory skoro měkké.
  3. Vmícháme tmavší jíšku z másla a mouky, prolisovaný česnek‚ dochutíme solí‚ pepřem a majoránkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Nechce se ti trávit hodiny u sporáku? Vyzkoušej tohle jídlo‚ je rychlé ...
Za pár korun /03.02.11
Okurky v karí

Okurky v karí

V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /27.07.17
Rohlíky

Rohlíky

Místo sádla se dá použít hera.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /28.02.12
Bramborák z tvrdého chleba

Bramborák z tvrdého chleba

Nemám ráda, když se vyhazují zbytky.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /19.01.17
Lehký čočkový salát

Lehký čočkový salát

Adéla Kučerová, Stonava

Za pár korun /24.10.18
Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Lásku můžeš vyjádřit mnoha způsoby.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /19.02.15
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama