Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 celer
- 50 g máslo
- 2 cibule
- 2 brambory
- 1–2 kostky masox
- hrst houby sušené
- 1 klobása
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 5 stroužků česnek
- špetka majoránka
- 2 lžíce mouka hladká
- 2 lžíce máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme zeleninu, přidáme posekanou cibuli a necháme zpěnit.
-
Zalijeme vodou‚ přidáme masox‚ brambory, klobásu a houby namočené v mléce a necháme vařit, až jsou brambory skoro měkké.
-
Vmícháme tmavší jíšku z másla a mouky, prolisovaný česnek‚ dochutíme solí‚ pepřem a majoránkou.