Názory na to, kolik vajec týdně jíst, se různí. Mám vysoký tlak a raději si dělám omeletu bez žloutků.
Irena Válová, Vyškov
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 1 mrkev
- 1 hrst zelený hrášek
- 1 hrst kukuřice
- 5 menších růžiček květák
- 1 svazek čerstvá petrželka
- špetka sůl
- trocha čerstvě mletý pepř
- trocha máslo
- 3 bílek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev opláchneme a oloupeme. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Květákové růžičky rozdělíme na malé kousky.
-
Hrášek a kukuřici smícháme s pokrájenou mrkví a květákem. Zeleninu spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a do směsi vložíme trochu másla (jenom na dochucení) a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno promícháme, dosolíme a dopepříme podle vlastní chuti.
-
Oddělíme bílky od žloutků. Zeleninovou směs vhodíme do pánve, rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme lehce prošlehanými bílky. Přidávat olej sice není nutné, ale malá kapka smažení usnadní.
-
Hotovou omeletu můžeme před podáváním lehce okořenit trochou pepře a soli.
-
TIP: Díky této zdravé zeleninové omeletě se snadno zbavíš přebytečných bílků, které často zbývají při pečení.