Reklama
Bílková fritátová omeleta
Fotogalerie:

Bílková fritátová omeleta

Irena Válová

Vyškov

Názory na to, kolik vajec týdně jíst, se různí. Mám vysoký tlak a raději si dělám omeletu bez žloutků. 

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1 mrkev
  • 1 hrst zelený hrášek
  • 1 hrst kukuřice
  • 5 menších růžiček květák
  • 1 svazek čerstvá petrželka
  • špetka sůl
  • trocha čerstvě mletý pepř
  • trocha máslo
  • 3 bílek

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev opláchneme a oloupeme. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Květákové růžičky rozdělíme na malé kousky.

  2. Hrášek a kukuřici smícháme s pokrájenou mrkví a květákem. Zeleninu spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a do směsi vložíme trochu másla (jenom na dochucení) a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno promícháme, dosolíme a dopepříme podle vlastní chuti. 

  3. Oddělíme bílky od žloutků. Zeleninovou směs vhodíme do pánve, rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme lehce prošlehanými bílky. Přidávat olej sice není nutné, ale malá kapka smažení usnadní.

  4. Hotovou omeletu můžeme před podáváním lehce okořenit trochou pepře a soli. 

  5. TIP: Díky této zdravé zeleninové omeletě se snadno zbavíš přebytečných bílků, které často zbývají při pečení. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Nákyp z brokolice

Nákyp z brokolice

Díky téhle pochoutce si brokolici zamiluje i ten, kdo ji jinak na talíři mít vůbec ...
Za pár korun /29.09.08
Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Vytvoří se tak pravidelná kolečka.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /11.05.15
Kuřecí prsa na omáčce z borůvek a meruněk

Kuřecí prsa na omáčce z borůvek a meruněk

Netradiční záležitost, která mě překvapila.

Oldřiška Nová, Praha

Za pár korun /17.07.16
Tvarůžky v bramboráku

Tvarůžky v bramboráku

Sýr se do bramboráků krásně zapeče.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Za pár korun /30.08.15
Plněná veka

Plněná veka

Pikantní plněná veka zpestří a obohatí každý sváteční i všední stůl. ...
Za pár korun /08.06.10
Pórková polévka

Pórková polévka

Podávám ji s opečenou houstičkou.

Monika Hnízdová, Stará Paka

Za pár korun /19.03.15
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama