Reklama
Bílková fritátová omeleta
Fotogalerie:

Bílková fritátová omeleta

Irena Válová

Vyškov

Názory na to, kolik vajec týdně jíst, se různí. Mám vysoký tlak a raději si dělám omeletu bez žloutků. 

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1 mrkev
  • 1 hrst zelený hrášek
  • 1 hrst kukuřice
  • 5 menších růžiček květák
  • 1 svazek čerstvá petrželka
  • špetka sůl
  • trocha čerstvě mletý pepř
  • trocha máslo
  • 3 bílek

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev opláchneme a oloupeme. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Květákové růžičky rozdělíme na malé kousky.

  2. Hrášek a kukuřici smícháme s pokrájenou mrkví a květákem. Zeleninu spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a do směsi vložíme trochu másla (jenom na dochucení) a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno promícháme, dosolíme a dopepříme podle vlastní chuti. 

  3. Oddělíme bílky od žloutků. Zeleninovou směs vhodíme do pánve, rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme lehce prošlehanými bílky. Přidávat olej sice není nutné, ale malá kapka smažení usnadní.

  4. Hotovou omeletu můžeme před podáváním lehce okořenit trochou pepře a soli. 

  5. TIP: Díky této zdravé zeleninové omeletě se snadno zbavíš přebytečných bílků, které často zbývají při pečení. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Růžovková čalamáda

Růžovková čalamáda

Výborně se hodí k masu. Stanislava Suková, Hradec Králové
Za pár korun /14.11.11
Cuketová buchta

Cuketová buchta

Lada Králová, Kostelec nad Černými lesy

Za pár korun /23.09.19
Bramborové šišky se špenátem

Bramborové šišky se špenátem

Když nemám nakoupeno, tento recept přijde vhod.

Paula Mirabela Pleskač, České ...

Za pár korun /01.03.12
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
Zdendova pánvička

Zdendova pánvička

Tohle skvělé jídlo zvládne každý.
Zdeněk Veilguni, České Budějovice
Za pár korun /13.11.09
Farmářské fazole

Farmářské fazole

Tento recept je rychlý a velmi chutný‚ můj manžel ho vždy rád uvítá jako ...
Za pár korun /15.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu