Reklama
Báč z brambor
Fotogalerie:

Báč z brambor

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Návrat k receptům našich babiček.
Věra Křížová, Hranice

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • majoránka
  • 3 lžíce olej
  • 1 droždí
  • 500 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • 3 brambory
  • česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory jemně nastrouháme a spaříme v 1/ 2 l vřelého mléka. Do vlažné hmoty přidáme droždí, mouku a ostatní přísady. Zpracujeme na středně husté těsto a necháme vykynout. Nalijeme na olejem vymaštěný hlubší plech nebo pekáč. Necháme dokynout, pak lehce pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Rybí polévku nemám moc ráda, o svátcích si pochutnám na drůbeží. Kateřina ...
Za pár korun /13.12.08
Závitky na grilu

Závitky na grilu

Nemáš-li gril, opeč je na pánvi s trochou tuku.

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /29.08.15
Škvarkové tyčinky s nivou

Škvarkové tyčinky s nivou

Zbudou-li nám škvarky, děláme rádi škvarkové tyčinky a podáváme je se zeleninou nebo ...

Za pár korun /23.07.13
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Hodí se k obědu i jako chuťovka ke svačině.
Lenka Vyčítalová, Lomnice
Za pár korun /19.11.10
Spätzle (špecle)

Spätzle (špecle)

Tento recept jsem se naučila v Německu.
Jana Zatloukalová, Rokytnice
Za pár korun /09.11.09
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Tato zelenina, dnes už i u nás naprosto běžná, se dá koupit například ...
Za pár korun /29.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu