Avokádo obsahuje hodně železa a vitaminů skupiny B.
Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 4 vejce
- 4 větší avokáda
- na zakápnutí olivový olej
- šťáva z 1 citronu
- trocha soli a pepře
- podle chuti tmavý chléb
- 1 mozzarella
- na ozdobu kousky červené papriky a petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Uvaříme vejce natvrdo. Avokáda přepůlíme a odstraníme pecku. Do misky vydlabeme dužinu, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
-
2. Plátky chleba namažeme avokádovou pastou, poklademe plátkem mozzarelly a plátkem vejce. Ozdobíme paprikou a petrželkou. Přiklopíme druhým plátkem chleba. Pokud děláme sendviče pouze pro dospělé, můžeme pastu opepřit, vmíchat špetku chilli, česnek apod.