Nikdy se nepřejedí, chutnají i studené.
Lenka Kerlínová, Darkovice
Ingredience
- 500 g kysané zelí
- 250 g hladká mouka
- 3 vejce
- 200 ml mléko
- 1 cibule
- trocha soli a kmínu
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zelí scedíme‚ propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky.
-
Z mouky‚ vajec a mléka si připravíme hladké těstíčko‚ přidáme nakrájenou cibuli a zelí. Osolíme a ochutíme kmínem. Vše promícháme. Vznikne těsto husté jako na bramboráky.
-
Na pánvi smažíme placky asi o průměru 8 cm‚ můžeme k tomu použít i lívanečník. Aby byly pěkně křupavé, měly by být tenčí.