Reklama
Zázvorový čaj
Fotogalerie:

Zázvorový čaj

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek
Když jsem nachlazená, zachrání mě zázvorový čaj. Zažene kašel a posílí imunitu.

Ingredience

  • 1 lžička nastrouhaný zázvor
  • 1 l voda
  • kousek celá skořice
  • 5 hřebíček
  • na dochucení med
  • na dochucení citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do litru vroucí vody přidáme lžičku nastrouhaného zázvoru (opatrně, je dost silný), kousek celé skořice a 5 hřebíčků a společně svaříme pět minut. 
  2. Takto připravený čaj necháme částečně vychladnout, vyndáme koření a dochutíme medem a citronem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jihočeský oukrop

Jihočeský oukrop

Klasika, která nikdy nezklame. Jana Remková, Orlová
Za pár korun /04.01.17
Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Je rychlý a snadný.
Hana Vykoukalová, Blansko
Za pár korun /05.12.08
Mušle plněné tvarohem

Mušle plněné tvarohem

S cibulkou a smetanou jsou velmi lahodné.
Milena Bradáčová, Sedlec
Za pár korun /21.04.10
Horký salát z brambor a čekanky

Horký salát z brambor a čekanky

Čekanku je potřeba skladovat v chladu a hlavně v temnu, aby nezhořkla.

Zuzana Svobodová, ...

Za pár korun /27.02.13
Pikantní dušené zelí

Pikantní dušené zelí

Recept jsem našla v indické kuchařce.

Ivana Slavíková, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /03.03.16
Smaženice z lišek

Smaženice z lišek

Má úplně odlišnou chuť než z jiných hub.
Jitka Kottová, Prachatice
Za pár korun /09.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu