Polévka je velmi rychle připravená, ale chuťově je vynikající. Nejlepší je připravený z čerstvých hub.
Barbora Vávrová, Břestek
Ingredience
- 1 lžíce sádlo
- 2 vrchovaté lžíce hladká mouka
- hrst hříbků (čerstvé nebo sušené)
- nudle do polévky
- sůl, houbové koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sádlo necháme rozpustit, přidáme hladkou mouku a připravíme tmavší zásmažku. Tu poté zalejeme vodou a necháme zavřít. Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a přidáme k zásmažce provřít, sušené houby necháme chvíli namočit a poté je dáme vařit.
-
Polévku vaříme do změknutí hub, poté osolíme ochutíme kořením a nakonec necháme zavařit nudle do polévky. Při podávání můžeme posypat čerstvou pažitkou.