Reklama
Zasmažená polévka
Fotogalerie:

Zasmažená polévka

Andrea Niedermeierová

Střílky

Pokud nemáš sušené houby, můžeš použít houbové koření.

Andrea Niedermeierová, Střílky

Ingredience

  • trocha oleje
  • 2 lžíce hladká mouka
  • plátek másla
  • 1 lžička kmín
  • trocha soli
  • 1 hrst sušené houby
  • 2 hrsti uvařené nudle
  • čerstvá pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. ozehřejeme olej a vsypeme mouku. Pomalu smažíme, aby se jíška nepřipálila. Přidáme plátek másla, které necháme přeškvařit, aby  polévka hezky voněla. Přidáme lžičku kmínu a sůl.

  2. Zalijeme vodou, přidáme hrst  sušených hříbků a pořádně povaříme alespoň 30 minut. Dochutíme solí. Podáváme s uvařenými domácími nudlemi a čerstvou pažitkou.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli. Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
Palačinky s pěnou

Palačinky s pěnou

Nestihneš je ani ochutnat, hned zmizí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /08.06.16
Pórková polévka s vaječnou jíškou

Pórková polévka s vaječnou jíškou

Polévka je základ a já je vařím hodně často. Tahle je chutná a rychle ...
Za pár korun /23.05.11
Odlehčená fazolačka

Odlehčená fazolačka

Dietnější polívka, co dodá sílu.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Za pár korun /06.06.13
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Mražený domácí bujon

Mražený domácí bujon

Bez zeleniny se v kuchyni neobejdu.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /26.09.15
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama