Reklama
Zasmažená polévka
Fotogalerie:

Zasmažená polévka

Andrea Niedermeierová

Střílky

Pokud nemáš sušené houby, můžeš použít houbové koření.

Andrea Niedermeierová, Střílky

Ingredience

  • trocha oleje
  • 2 lžíce hladká mouka
  • plátek másla
  • 1 lžička kmín
  • trocha soli
  • 1 hrst sušené houby
  • 2 hrsti uvařené nudle
  • čerstvá pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. ozehřejeme olej a vsypeme mouku. Pomalu smažíme, aby se jíška nepřipálila. Přidáme plátek másla, které necháme přeškvařit, aby  polévka hezky voněla. Přidáme lžičku kmínu a sůl.

  2. Zalijeme vodou, přidáme hrst  sušených hříbků a pořádně povaříme alespoň 30 minut. Dochutíme solí. Podáváme s uvařenými domácími nudlemi a čerstvou pažitkou.

Pošli recept! 2/2013 (7.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí tvarohové houstičky

Domácí tvarohové houstičky

Jemné, skvělé housky, které si doma uděláme raz dva. Práce nám zabere méně času, ...
Za pár korun /14.06.11
Květákovo-houbový mozeček

Květákovo-houbový mozeček

Udělej si vydatnou večeři.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /18.09.16
Rybíz a la brusinky

Rybíz a la brusinky

Bez této dobroty se u nás neobejde žádná porce svíčkové.
Za pár korun /16.05.12
Pórková polévka s vaječnou jíškou

Pórková polévka s vaječnou jíškou

Polévka je základ a já je vařím hodně často. Tahle je chutná a rychle ...
Za pár korun /23.05.11
Květák se sýrovou omáčkou

Květák se sýrovou omáčkou

Je skvělý s noky nebo s brambory.

Romana Sedlická, Praha

Za pár korun /06.10.16
Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta

Chutné a rychlé pohoštění pro každou příležitost.
Za pár korun /23.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu