Reklama
Zapečené brambory se zelím
Fotogalerie:

Zapečené brambory se zelím

Kateřina Vlčková

Dubicko
Velmi rychlá a levná večeře či oběd.
Kateřina Vlčková, Dubicko

Ingredience

  • 6 brambory vařené
  • 400 g zelí kysané
  • 100 g špek
  • 250 ml smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Předem uvařené brambory nakrájíme spolu se špekem na kostičky.
  2. Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor a posolíme. Na brambory nasypeme dobře okapané zelí a špek. Celé zalijeme zakysanou smetanou tak, aby zelí nebylo vidět.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C tak dlouho, dokud smetana nezačne růžovět.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Restované banány

Restované banány

Rychlý dezert, když vás hosté překvapí. Andrea Jílková, Polička
Za pár korun /11.02.17
Jednoduchý salát

Jednoduchý salát

Levná svačinka, která je hotová za chvíli a vždy přijde vhod.

Alena ...

Za pár korun /15.06.17
Smetanová omáčka

Smetanová omáčka

Je to klasika, která nikdy nezklame.
Radka Heřmánková, Čerčany
Za pár korun /13.01.10
Smetanovo-sametová míchaná vejce

Smetanovo-sametová míchaná vejce

Lahodná snídaně.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /17.02.14
Bramborový krém se šunkou

Bramborový krém se šunkou

Z brambor nemusíš vařit jen obyčejnou bramboračku. Zkus jednou připravit lahodný jemný ...
Za pár korun /11.10.11
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Je zdravá a vydatná večeře, která ti neudělá průvan v peněžence!
Jana Součková, ...
Za pár korun /05.01.09
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama