Reklama
Zapečené brambory se zelím
Fotogalerie:

Zapečené brambory se zelím

Kateřina Vlčková

Dubicko
Velmi rychlá a levná večeře či oběd.
Kateřina Vlčková, Dubicko

Ingredience

  • 6 brambory vařené
  • 400 g zelí kysané
  • 100 g špek
  • 250 ml smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Předem uvařené brambory nakrájíme spolu se špekem na kostičky.
  2. Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor a posolíme. Na brambory nasypeme dobře okapané zelí a špek. Celé zalijeme zakysanou smetanou tak, aby zelí nebylo vidět.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C tak dlouho, dokud smetana nezačne růžovět.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s mozzarellou

Brambory s mozzarellou

Snadná příprava, ještě lepší chuť.
Za pár korun /14.05.12
Houbové bramboráčky

Houbové bramboráčky

Zvládne je každý začátečník.
Tomáš Beránek, Plzeň
Za pár korun /09.07.12
Nakládané jednohubky

Nakládané jednohubky

Trochu pikantní neobvyklý předkrm, který má u návštěv vždy úspěch.

Marie ...

Za pár korun /09.08.16
Majonéza s vařenými žloutky

Majonéza s vařenými žloutky

Výborná do salátů, pomazánek i na tatarku.

Marta Kačíková, Strakonice

Za pár korun /05.12.14
Šťáva z hroznového vína

Šťáva z hroznového vína

Využij toho, že teď koupíš hrozny levně.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Za pár korun /08.04.16
Sloní "žrádlo"

Sloní "žrádlo"

Návštěvy i rodina ocení tuto velmi ‚‚jedlou‘‘ dobrotu.
Gabriela Kozlovská, Nové ...
Za pár korun /01.09.08
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama