Reklama
Žampiony plněné vejci
Fotogalerie:

Žampiony plněné vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý oběd nebo večeře. Obvykle k nim dělám ještě nějaký zeleninový salát, třeba okurkový. 

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 200 ml oleje
  • 1 malá cibul
  • 8 žampuonů
  • 3 vejce
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • trocha hladké mouky
  • 10 ml mléka
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Žampiony očistíme, nožičky odkrojíme a nasekáme nadrobno. Na pánvi s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme nakrájené nožičky žampionů a vše lehce orestujeme. Přidáme dvě vejce a znovu promícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme. 

  2. 2. Takto připravenou směsí naplníme připravené kloboučky žampionů a pak je obalíme – nejprve v hladké mouce, potom ve zbývajícím vejci rozšlehaném a smíchaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance. 

  3. 2. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a plněné žampiony usmažíme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jemná vaječná pomazánka

Jemná vaječná pomazánka

Tahle vaječná pomazánka je můj původní recept‚ je velmi jemná‚ hodí se i jako...
Za pár korun /19.07.10
Snídaňová omeleta

Snídaňová omeleta

Přikusuj celozrnné pečivo.

Radka Remešová, Hradec Králové

Za pár korun /04.04.16
Špekáčky na pivu

Špekáčky na pivu

Ondřej Slanina

Za pár korun /03.03.19
Řízky z tlačenky

Řízky z tlačenky

Nejprve každý trochu kouká, pak si pochutná.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /05.02.13
Smetanová omáčka

Smetanová omáčka

Je to klasika, která nikdy nezklame.
Radka Heřmánková, Čerčany
Za pár korun /13.01.10
Houbové chipsy

Houbové chipsy

Tomáš Mika, Brno

Za pár korun /08.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu