Reklama
Žampiony plněné vejci
Fotogalerie:

Žampiony plněné vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý oběd nebo večeře. Obvykle k nim dělám ještě nějaký zeleninový salát, třeba okurkový. 

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 200 ml oleje
  • 1 malá cibul
  • 8 žampuonů
  • 3 vejce
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • trocha hladké mouky
  • 10 ml mléka
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Žampiony očistíme, nožičky odkrojíme a nasekáme nadrobno. Na pánvi s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme nakrájené nožičky žampionů a vše lehce orestujeme. Přidáme dvě vejce a znovu promícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme. 

  2. 2. Takto připravenou směsí naplníme připravené kloboučky žampionů a pak je obalíme – nejprve v hladké mouce, potom ve zbývajícím vejci rozšlehaném a smíchaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance. 

  3. 2. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a plněné žampiony usmažíme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánové toasty

Banánové toasty

Ještě hrnek kakaa nebo bílé kávy a výborná odpolední přesnídávka je na světě. ...
Za pár korun /17.09.16
Špenátové toasty

Špenátové toasty

Zdravá a rychlá svačinka!
Za pár korun /07.10.12
Brambory s česnekem a pórkem

Brambory s česnekem a pórkem

Nejraději máme ‚‚obyčejná‘‘ jídla.
Zuzka Skoumalová, Klučov
Za pár korun /26.06.12
Knedlíky se sladkou omáčkou

Knedlíky se sladkou omáčkou

Občas se stane, že od nedělního oběda zbydou houskové knedlíky. To si potom ...
Za pár korun /24.10.08
Knedlíky z masáků

Knedlíky z masáků

Podávám je se zelím a smaženou cibulkou.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /10.05.15
Jablka v těstíčku

Jablka v těstíčku

Je lepší, když jsou jablka trochu nakyslá.

Lucie Vaněčková, Lodnéřov

Za pár korun /01.11.14
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama