Jednoduchý oběd nebo večeře. Obvykle k nim dělám ještě nějaký zeleninový salát, třeba okurkový.
Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně
Ingredience
- 200 ml oleje
- 1 malá cibul
- 8 žampuonů
- 3 vejce
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- trocha hladké mouky
- 10 ml mléka
- na obalení strouhanka
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Žampiony očistíme, nožičky odkrojíme a nasekáme nadrobno. Na pánvi s olejem osmažíme nakrájenou cibuli, přisypeme nakrájené nožičky žampionů a vše lehce orestujeme. Přidáme dvě vejce a znovu promícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
-
2. Takto připravenou směsí naplníme připravené kloboučky žampionů a pak je obalíme – nejprve v hladké mouce, potom ve zbývajícím vejci rozšlehaném a smíchaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance.
-
2. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a plněné žampiony usmažíme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou.