Reklama
Vydatná polévka
Fotogalerie:

Vydatná polévka

Jiřina Nejepínská
Jiřina Nejepínská
Praha 10

Klidně poslouží jako hlavní chod.

Jiřina Nejepínská, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 50 g rýže
  • 1 klobása
  • 1 lžíce máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička sladká paprika
  • 2 lžičky podravka
  • pár stvolů pažitka
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory‚ cibuli a papriku nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s mírně osolenou vodou. Přidáme rýži a klobásu nakrájenou na kolečka a vše vaříme asi 10 minut.

  2. Mezitím si připravíme jíšku z másla a hladké mouky‚ do které zamícháme sladkou papriku. Jíšku přidáme do polévky a vše ještě pár minut povaříme.

  3. Dochutíme podravkou, podle potřeby osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou pažitku.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Je rychlý a snadný. Hana Vykoukalová, Blansko
Za pár korun /05.12.08
Pohankovo-celerová pomazánka

Pohankovo-celerová pomazánka

Nejlepší je s tmavým celozrnným pečivem.


Jiřina Malá, Chvaletice

Za pár korun /20.03.17
Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
Luxusní lilkový kaviár

Luxusní lilkový kaviár

Jestli má tvá rodina ráda lilek, určitě ho vyzkoušej.

Kateřina Brussová, Olomouc

...
Za pár korun /13.02.16
Smažené kobližky

Smažené kobližky

Proč tuto pochoutku kupovat? Kobližky jsou nejlepší domácí.
Lucie Holá, Třebíč
Za pár korun /12.01.09
Noky à la halušky

Noky à la halušky

Tuhle rychlovku zvládne opravdu každý.

Pavla Tomanová, Orlová

Za pár korun /11.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu