Reklama
Vajíčkovo-tvarůžkový salát
Fotogalerie:

Vajíčkovo-tvarůžkový salát

Květa Kroupová

Praha

Skvělý je zejména s tmavým pečivem.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1 kyselá okurka
  • 1 kolečko tvarůžky
  • 2 lžičky hořčice
  • 1/2 lžičky citronová šťáva
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce majonéza

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Natvrdo uvařené vejce nakrájíme na drobné kousky, stejně tak kyselou okurku. Kolečko tvarůžku nastrouháme a smícháme s hořčicí. Přidáme vejce, okurku a zakápneme pár kapkami citronu.

  2. Podle chuti přisolíme, opepříme a nakonec lehce vmícháme lžíci majonézy. Salát podáváme ozdobený zeleninou. Pokud chceme mít pomazánku na chlebíčky, vejce s okurkou nekrájíme, ale vše nastrouháme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špejlové řízky

Špejlové řízky

Vařím sice docela ráda, ale na nějaké dlouhé patlání se se složitými pokrmy nemám ...
Za pár korun /20.08.08
Tofutella

Tofutella

Hořkou čokoládu lze nahradit kakaem a sirupem - javorovým, datlovým či z agáve. ...
Za pár korun /17.06.11
Nakládané hříbky

Nakládané hříbky

Zdobím jimi například obložené mísy.

Anežka Hubková, Vsetín

Za pár korun /26.08.17
Zelníky

Zelníky

Nikdy se nepřejedí, chutnají i studené.

Lenka Kerlínová, Darkovice

Za pár korun /19.10.15
Mountain gale

Mountain gale

Osvěžující nápoj s mentolovou příchutí‚ který ti v ústech rozpoutá ...
Za pár korun /07.10.11
Cibule v těstíčku

Cibule v těstíčku

Jednodušší a hlavně lacinější jídlo už ani nemůže být. Zkus ho taky.

...

Za pár korun /08.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu