Reklama
Vajíčkovka
Fotogalerie:

Vajíčkovka

Magdaléna Gucfová

Unhošť
Velice levná dětská polévka pro ty‚ kteří neradi zeleninu. Je hotová opravdu hned.
Magdaléna Gucfová, Unhošť

Ingredience

  • 30 g máslo
  • 4 lžíce krupice
  • 750 ml voda
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. V hlubším hrnci zpěníme máslo‚ přidáme krupici a osmahneme, dokud krupice trochu nezmění barvu. Pak ihned přilijeme studenou vodu‚ osolíme a přivedeme do varu.
  2. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut. Nakonec do polévky opatrně vyklepneme čerstvé vajíčko

    TIP: Po přidání vejce polévku zamíchej, aby se vytvořila jemná zavářka. Můžeš ji
    ozdobit bylinkami.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vydatná polévka

Vydatná polévka

Klidně poslouží jako hlavní chod. Jiřina Nejepínská, Praha
Za pár korun /28.12.12
Tvarohové šišky s mákem

Tvarohové šišky s mákem

Sázím na jednoduchost, složité a pracné pokrmy mi ani nechutnají. Naštěstí můj muž ...
Za pár korun /10.10.08
Brambory s česnekem a pórkem

Brambory s česnekem a pórkem

Nejraději máme ‚‚obyčejná‘‘ jídla.
Zuzka Skoumalová, Klučov
Za pár korun /26.06.12
Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Tato vydatná polévka plná brambor‚ kapusty a dobré klobásy jde podávat ...
Za pár korun /29.03.10
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Jednoduchá, rychlá polévka s lehkou jemnou chutí.

Petra Prášilová, Praha

Za pár korun /14.10.14
Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Polévka je velmi rychle připravená, ale chuťově je vynikající. Nejlepší je ...

Za pár korun /15.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu