Reklama
Vaječné řízky
Fotogalerie:

Vaječné řízky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Často je dělám synovi k večeři.

Zbyšek Kratochvíl, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 lžíce voda
  • 2 lžíce strouhanka
  • podle chuti sůl a pepř
  • trocha oleje
  • 2 krajíce chleba
  • 2 lžíce hořčice nebo kečup
  • 1 jarní cibule

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce, dvě lžíce vody, strouhanku, špetku pepře a soli rozšleháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, lžící nalijeme těsto a vytvoříme dvě oválné placky, které po obou stranách dozlatova opečeme.

  3. Krajíce chleba po obou stranách osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný olej.

  4. Na topinku položíme vaječný řízek, potřeme jej hořčicí nebo kečupem a posypeme nakrájenou cibulkou.

Pošli recept! 4/2015 (3.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koblížkové penízky

Koblížkové penízky

Jsou tak dobré, že nevydrží ani do druhého dne.
Za pár korun /10.09.17
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Nejlíp chutná s čerstvým pečivem.
Za pár korun /04.06.12
Plněné škubánky

Plněné škubánky

Jako rychlá večeře jsou výborné škubánky. Pro vylepšení je plním čímkoli co najdu v...

Za pár korun /23.03.17
Kapustová polévka s houbami

Kapustová polévka s houbami

Zdravá zelenina s úlovky z lesa – to je prostě báseň.

Pavlína Sochorová, ...

Za pár korun /11.06.17
Tyčinky s tymiánem

Tyčinky s tymiánem

Skvěle se přikusují k vínku i pivu.

Lenka Ťažárová, Březová ...

Za pár korun /01.03.15
Cuketová pizza taška

Cuketová pizza taška

Pokud děláme štrůdl, můžeme ze zbylého těsta vytvořit tuto svačinu.

Kateřina ...

Za pár korun /02.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu