Často je dělám synovi k večeři.
Zbyšek Kratochvíl, Ústí nad Labem
Ingredience
- 2 vejce
- 2 lžíce voda
- 2 lžíce strouhanka
- podle chuti sůl a pepř
- trocha oleje
- 2 krajíce chleba
- 2 lžíce hořčice nebo kečup
- 1 jarní cibule
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce, dvě lžíce vody, strouhanku, špetku pepře a soli rozšleháme.
-
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, lžící nalijeme těsto a vytvoříme dvě oválné placky, které po obou stranách dozlatova opečeme.
-
Krajíce chleba po obou stranách osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný olej.
-
Na topinku položíme vaječný řízek, potřeme jej hořčicí nebo kečupem a posypeme nakrájenou cibulkou.