Ingredience
- pepř
- 4 vejce
- 70 g sýr
- 3 lžíce máslo
- sůl
- 3 celer
- 1/2 pórek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do větší mísy rozklepneme všechna 4 vejce a rozšleháme. Vlastně je pouze rozkvedláme, aby se smíchal žloutek s bílkem, ale nepřešleháme.
-
Dále přidáme pórek pokrájený na drobná kolečka, řapíky celeru pokrájené na drobné kousky a nastrouhaný tvrdý sýr. Směs promícháme a přidáme k ní sůl a pepř. Na pánvi rozehřejeme půlku másla a naběračkou přidáme část směsi. Smažíme po obou stranách dozlatova, aby byla omeleta dobře propečená. Když lijeme vaječnou směs na pánev, musí být pánev horká a tuk má pěnit.
-
Když pánev s omeletou odstavíme, bude ještě omeleta docházet, proto necháváme střed ještě nedopečený. Opatrně přendáme na talíř. Podáváme rozkrojené na čtvrtiny a zdobené čerstvou zeleninou.