Reklama
Tvarohové šišky s mákem
Fotogalerie:

Tvarohové šišky s mákem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sázím na jednoduchost, složité a pracné pokrmy mi ani nechutnají. Naštěstí můj muž miluje staročeská jídla našich babiček – škubánky, omáčky, lepenici... Když mu dám na talíř šišky s mákem, je v sedmém nebi.
Sylva Coufalová, Tábor

Ingredience

  • máslo
  • smetana zakysaná
  • 250 g tvaroh
  • cukr moučkový
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mouka hrubá
  • mák mletý

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V míse smícháme tvaroh, vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm a nakrájíme ho na stejné dílky. Pomoučenýma rukama vytvoříme šišky, které ve vroucí vodě povaříme zhruba pět minut. Uvařené šišky necháme okapat, pak je na talířích sypeme mákem smíchaným s cukrem a polijeme rozehřátým máslem. Ozdobíme zakysanou smetanou. Můžeme sypat opraženou strouhankou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová polévka s česnekem

Cuketová polévka s česnekem

Z této zeleniny lze připravovat leccos. Leona Sasková, Semily
Za pár korun /05.01.17
Brokolice ve vinném těstíčku

Brokolice ve vinném těstíčku

Brokolice takto upravená naší rodině chutná.
Štěpánka Hegrová, Bílina
Za pár korun /03.02.10
Rybí salát se zakysanou smetanou

Rybí salát se zakysanou smetanou

Můžeš ho podávat na máslem potřených plátcích veky.

Eva Hrušková, Straník

Za pár korun /04.12.14
Sváteční bramborová kaše

Sváteční bramborová kaše

Dochutit ji můžeš muškátovým oříškem.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /25.12.15
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Jsou skvělé, ze stolu zmizí během okamžiku.

Aneta Erbenová, Praha

Za pár korun /08.03.16
Jablečné zahřátí

Jablečné zahřátí

Když začne sychravé počasí...

Klárka Součková, 12 let, Praha

Za pár korun /30.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu