Reklama
Reklama
Tvarohové šišky s mákem
Fotogalerie:

Tvarohové šišky s mákem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sázím na jednoduchost, složité a pracné pokrmy mi ani nechutnají. Naštěstí můj muž miluje staročeská jídla našich babiček – škubánky, omáčky, lepenici... Když mu dám na talíř šišky s mákem, je v sedmém nebi.
Sylva Coufalová, Tábor

Ingredience

  • máslo
  • smetana zakysaná
  • 250 g tvaroh
  • cukr moučkový
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mouka hrubá
  • mák mletý

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V míse smícháme tvaroh, vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm a nakrájíme ho na stejné dílky. Pomoučenýma rukama vytvoříme šišky, které ve vroucí vodě povaříme zhruba pět minut. Uvařené šišky necháme okapat, pak je na talířích sypeme mákem smíchaným s cukrem a polijeme rozehřátým máslem. Ozdobíme zakysanou smetanou. Můžeme sypat opraženou strouhankou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pletýnky se sádlem

Pletýnky se sádlem

Nenáročné, ale výborné pečivo... Lucie Rešková, Nesovice
Za pár korun /14.12.15
Brambory na slanině

Brambory na slanině

Milada Vavrošová, Ostrava

Za pár korun /19.02.19
Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Tahle polévka je u nás velmi oblíbená.

Věra Kmínková, Hořice

Za pár korun /14.06.14
Brokolice ve vinném těstíčku

Brokolice ve vinném těstíčku

Brokolice takto upravená naší rodině chutná.
Štěpánka Hegrová, Bílina
Za pár korun /03.02.10
Bílý chléb

Bílý chléb

Do těsta můžeme přidat semínka slunečnice.

Veronika Horáčková, Trávník

Za pár korun /26.10.13
Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Pikantní a osvěžující.

Alena Hanáková, Katusice

Za pár korun /03.02.17
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama