Můžeš do nich přidat také prolisovaný česnek.
Ivana Černá, Praha
Ingredience
- 2–3 porce bramborové kaše (od oběda)
- hrubá mouka na zahuštění
- 2 lžíce nastrouhané uzené parenice
- 1 hrst nasekaných bylinek (petrželka, libeček)
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do bramborové kaše vmícháme tolik hrubé mouky, abychom získali tužší těsto. Pak přidáme uzenou parenici a nasekané bylinky, podle chuti osolíme a opepříme. Lžící nabíráme těsto do tvaru tlapek, nožem uděláme zářezy jako drápky.
-
Bramborové tlapky poklademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme dozlatova. Ke konci pečení je můžeme zasypat zbylým sýrem. Bramborové packy podáváme teplé i studené.