Reklama
Reklama
Tarator
Fotogalerie:

Tarator

Antonín Velebil

Dobříš
l když polévky nejím kvůli tlaku, tarator mám rád. Hlavně v létě, když nastanou vedra, tato dobrota tě dokáže příjemně osvěžit. A navíc ani nedá moc práce.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 2 okurka
  • 2 stroužky česnek
  • 250 g jogurt bílý
  • 50 ml kefír
  • špetka pepř
  • svazek kopr
  • 1 ořechy vlašské
  • 1 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Salátové okurky opláchneme a nastrouháme.
  2. krok2 Přimícháme jogurt, kefír a nasekaný kopr.

  3. krok3 Studenou polévku osolíme, opepříme, přidáme propasírovaný česnek a vmícháme lžíci oleje.
  4. Celou směs dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky.
  5. Podáváme s bílým chlebem nebo opečenými toasty.
  6. Před podáváním každou porci posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Můžeme ozdobit plátkem citronu.
     
    TIP: Když už do jídla přidávám česnek – a to dělám často, protože věřím na jeho léčivé účinky, dávám si pozor, abych koupil kvalitní. Čínský je bez chuti, údajně dosahuje pouze pětinové kvality toho českého. Proto si pro tuto nepostradatelnou zeleninu raději jezdím na Litoměřicko, kde se dá v sezoně koupit výborný český česnek, a ještě za dobrou cenu. Má nejenom tu pravou ostrou chuť, ale podle mě obsahuje i mnohem víc účinných látek.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákovo-houbový mozeček

Květákovo-houbový mozeček

Udělej si vydatnou večeři. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /18.09.16
Párkové rizoto po provensálsku

Párkové rizoto po provensálsku

Jednoduchý‚ rychlý a levný recept pro časté využití. V naší rodině velmi ...
Za pár korun /12.06.12
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Nejlíp chutná s čerstvým pečivem.
Za pár korun /04.06.12
Smažené tvarůžky

Smažené tvarůžky

V salámu nevytečou a nebudou zapáchat.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
...
Za pár korun /06.12.10
Ptačí mléko

Ptačí mléko

Zajímavá pochoutka, která tě nadchne.

Martina Němcová, Chrudim

Za pár korun /26.04.14
Tvarohové šišky s mákem

Tvarohové šišky s mákem

Sázím na jednoduchost, složité a pracné pokrmy mi ani nechutnají. Naštěstí můj muž ...
Za pár korun /10.10.08
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama