Reklama
Reklama
Tarator
Fotogalerie:

Tarator

Antonín Velebil

Dobříš
l když polévky nejím kvůli tlaku, tarator mám rád. Hlavně v létě, když nastanou vedra, tato dobrota tě dokáže příjemně osvěžit. A navíc ani nedá moc práce.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 2 okurka
  • 2 stroužky česnek
  • 250 g jogurt bílý
  • 50 ml kefír
  • špetka pepř
  • svazek kopr
  • 1 ořechy vlašské
  • 1 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Salátové okurky opláchneme a nastrouháme.
  2. krok2 Přimícháme jogurt, kefír a nasekaný kopr.

  3. krok3 Studenou polévku osolíme, opepříme, přidáme propasírovaný česnek a vmícháme lžíci oleje.
  4. Celou směs dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky.
  5. Podáváme s bílým chlebem nebo opečenými toasty.
  6. Před podáváním každou porci posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Můžeme ozdobit plátkem citronu.
     
    TIP: Když už do jídla přidávám česnek – a to dělám často, protože věřím na jeho léčivé účinky, dávám si pozor, abych koupil kvalitní. Čínský je bez chuti, údajně dosahuje pouze pětinové kvality toho českého. Proto si pro tuto nepostradatelnou zeleninu raději jezdím na Litoměřicko, kde se dá v sezoně koupit výborný český česnek, a ještě za dobrou cenu. Má nejenom tu pravou ostrou chuť, ale podle mě obsahuje i mnohem víc účinných látek.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku

Vyzkoušela jsem těstíčko místo strouhanky. Jana Remková, Orlová
Za pár korun /10.09.10
Pórková polévka s vejcem

Pórková polévka s vejcem

Báječně zasytí a prohřeje hladový žaludek.
Eva Molnárová, Kralupy
Za pár korun /30.03.10
Křupavý zelný salát

Křupavý zelný salát

Lehký na léto, plný vitaminů na zimu.
Veronika Svitáková, Liberec
Za pár korun /22.12.10
Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Velmi rychlá‚ není problém ji připravit třeba na studentských kolejích.
...
Za pár korun /27.05.10
Rýžové vločky s hráškem

Rýžové vločky s hráškem

Rychlé, syté a zdravé jídlo.

Lucie Rešková, Nesovice

Za pár korun /30.10.12
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Vychlazený tortellinový salát může být inspirací na skvělou večeři pro horký ...

Za pár korun /02.10.16
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama