Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.
Jana Horáková, Mladá Boleslav
Ingredience
- 400 g celeru
- 150 g tvrdého sýra
- 1 vejce
- podle potřeby olej
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- trocha soli a pepře
- na obalení strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer oloupeme, lehce povaříme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Tvrdý sýr také nastrouháme a poté jej přimícháme k celeru.
-
Dále do směsi přidáme vejce, dvě lžíce hladké mouky, stroužky utřeného česneku. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
-
Z této směsi tvarujeme menší placičky, které pak obalujeme ve strouhance. Placičky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.