Reklama
Šunková pomazánka s křenem a domácími houstičkami
Fotogalerie:

Šunková pomazánka s křenem a domácími houstičkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Veroniky Muškové z Krnova

Ingredience

  • HOUSTIČKY:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky soli
  • špetka cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 200 ml vlažného mléka
  • 1 vejce + 1 na potření
  • 50 g másla
  • na posyp kmín a sezamová semínka
  • POMAZÁNKA:
  • 250 g tučného tvarohu
  • 3 lžíce majonézy
  • podle chuti sůl
  • 100 g šunky
  • 5–6 cm čerstvého křenu
  • 1 jablko

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do větší mísy nasypeme mouku a promícháme se solí. Uprostřed utvoříme důlek, do kterého nasypeme špetku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme částí vlažného mléka. Po několika minutách, když vzejde kvásek, přidáme vejce a máslo rozpuštěné ve zbylém mléce. Vypracujeme těsto a necháme v teple 1 hodinu kynout. Také ho můžeme připravit předem a nechat kynout přes noc v lednici. Z hotového těsta oddělujeme menší kousky, které rukou vyválíme, a vždy ze 3 splétáme houstičky. Pokládáme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky, kmínem nebo hrubozrnnou solí. Pečeme 20 minut při 190 °C.

  2. Tvaroh smícháme s majonézou, osolíme, přidáme najemno nakrájenou šunku, nastrouhaný křen a 1 nahrubo nastrouhané jablko.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční slané chuťovky

Velikonoční slané chuťovky

Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /21.03.18
Křenící se tuňák

Křenící se tuňák

Křenu dáme tolik, kolik sneseme, je léčivý. 

Kateřina Gajová, Brno 

Za pár korun /06.03.12
Naložený česnek

Naložený česnek

Stroužky sněz a olej využij při vaření.
Martin Drbošal, Brno
Za pár korun /06.12.10
Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /23.10.18
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je zdravá a moje rodina si na ní ráda pochutná.
Lucie Žemličková, Praha
...
Za pár korun /20.10.09
Tarator

Tarator

l když polévky nejím kvůli tlaku, tarator mám rád. Hlavně v létě, když nastanou ...
Za pár korun /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu