Dělávám je, když mi zbude špenát.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 200 g špenátový protlak
- 2 vařené brambory
- 3 lžíce strouhanka
- 1 vejce
- 1 stroužek česnek
- trocha soli a pepře
- trocha oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zbytek špenátu od oběda smícháme s nastrouhanými bramborami‚ přidáme jedno celé vejce‚ strouhanku‚ prolisovaný česnek‚ sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
-
V pánvi si rozpálíme olej a tvoříme malé placičky‚ které smažíme dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Tip redakce
Pokud placky připravuješ pro děti, přimíchej do nich nastrouhaný sýr a na talíři je pokapej kečupem.