Když ti zbyde špenát, určitě zkus tyto placičky, jsou hned hotové a chutnají výborně.
Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Ingredience
- 150 - 200g špenátový protlak
- 2 ks vařené brambory
- 3 lžíce strouhanka
- 1 vejce
- 1 stroužek česnek
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zbytek špenátu od oběda smícháme s nastrouhanými bramborami, přidáme jedno celé vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. V pánvi si rozpálíme olej a tvoříme malé placičky, které smažíme dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.
-
Pokud placičky podáváš dětem, určitě do nich přimíchej nastrouhaný sýr a na závěr je ozdob kečupem. Jistě je takto nalákáš na špenát, který jinak běžně nemusí.