Reklama
"Šrekovy" placičky
Fotogalerie:

"Šrekovy" placičky

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Když ti zbyde špenát, určitě zkus tyto placičky, jsou hned hotové a chutnají výborně.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 150 - 200g špenátový protlak
  • 2 ks vařené brambory
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česnek
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Zbytek špenátu od oběda smícháme s nastrouhanými bramborami, přidáme jedno celé vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. V pánvi si rozpálíme olej a tvoříme malé placičky, které smažíme dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.
  2. Pokud placičky podáváš dětem, určitě do nich přimíchej nastrouhaný sýr a na závěr je ozdob kečupem. Jistě je takto nalákáš na špenát, který jinak běžně nemusí.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbový guláš

Houbový guláš

Máme ho nejraději z pravých hřibů. Ivana Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /13.10.11
Pletýnky se sádlem

Pletýnky se sádlem

Nenáročné, ale výborné pečivo...

Lucie Rešková, Nesovice


Za pár korun /14.12.15
Homole z aspiku

Homole z aspiku

Milada Konířová, Plzeň

Za pár korun /02.12.17
Uhlířina

Uhlířina

Když nemáte moc času na vaření, přijde vám vhod tenhle recept. ...

Za pár korun /22.10.15
Smažený ředkvičkový špíz

Smažený ředkvičkový špíz

Když se na jaře objevily krásné červené ředkvičky, zkusila jsem je připravit ...
Za pár korun /02.07.09
Kapustová polévka s houbami

Kapustová polévka s houbami

Zdravá zelenina s úlovky z lesa – to je prostě báseň.

Pavlína Sochorová, ...

Za pár korun /11.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu