Reklama
Špenátové vafle s vejcem
Fotogalerie:

Špenátové vafle s vejcem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Lancingerová, Světice

Ingredience

  • 90 g listového špenátu (příp. mražený krájený)
  • 1 vejce + 2 vejce k podávání
  • 150 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • špetka soli
  • snítka tymiánu
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 15 g nastrouhaného čedaru
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát spaříme, scedíme a nakrájíme nadrobno. V mléce rozšleháme vejce, ochutíme tymiánem, solí a pepřem.

  2. Přimícháme hladkou mouku s kypřicím práškem, přidáme nastrouhaný čedar a pokrájený špenát. Těsto necháme odležet alespoň 15 minut.

  3. Potom upečeme vafle. Připravíme si sázená vejce. Každé položíme na vafli, osolíme, opepřepříme a přiklopíme. Podáváme se zeleninou.

  4. K těmto vaflím se skvěle hodí bylinkový dip.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pletýnky se sádlem

Pletýnky se sádlem

Nenáročné, ale výborné pečivo... Lucie Rešková, Nesovice
Za pár korun /14.12.15
Kopřivová smaženice

Kopřivová smaženice

Škvarečky dodají krásnou vůni i chuť.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /13.03.17
Houbové škvarky z ryzců

Houbové škvarky z ryzců

Nepopsatelná lahůdka, a proto ji vyzkoušejte.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /08.10.14
Knedlíky s vejci

Knedlíky s vejci

Tento pokrm mě vždy vrátí do dětství. Navíc je rychlý a jednoduchý.

Lucie Bělská, ...

Za pár korun /24.02.09
Polévka ze zbylých brambor

Polévka ze zbylých brambor

Jednoduše se tak spotřebují zbytky.

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /22.10.13
Grissini s rozmarýnem

Grissini s rozmarýnem

Domácí je vždycky nejlepší, ať už je to hlavní jídlo, nebo jen tyčinky k vínu.

Iva ...

Za pár korun /27.01.17
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama