Reklama
Špenátová polévka s uzeným sýrem
Fotogalerie:

Špenátová polévka s uzeným sýrem

Lucie Strakošová
Lucie Strakošová
Trnávka

Sýr polévku krásně zvýrazní.

Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 400 g špenát mražený
  • 100 g uzený sýr
  • podle chuti sůl, pepř
  • 2-3 stroužky česnek
  • přiměřeně olej
  • 2 lžičky hladká mouka
  • 2 krajíce opékaný chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát rozpustíme v kastrolu, přidáme vodu a chvilku povaříme, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olej nebo kousek slaniny a orestujeme na něm hladkou mouku. Zalijeme troškou vody, prošleháme metličkou, aby se neudělaly hrudky a vmícháme do špenátu.Zmírníme teplotu a krátce provaříme, dochutíme prolisovaným česnekem.
  2. Opečeme topinky a nakrájíme je na kostky, sýr nakrájíme na stejně velké kousky a podáváme s polévkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankovo-celerová pomazánka

Pohankovo-celerová pomazánka

Nejlepší je s tmavým celozrnným pečivem. Jiřina Malá, Chvaletice
Za pár korun /20.03.17
Smažený ředkvičkový špíz

Smažený ředkvičkový špíz

Když se na jaře objevily krásné červené ředkvičky, zkusila jsem je připravit ...
Za pár korun /02.07.09
Koprová polévka

Koprová polévka

Hustá a dobrá.
Alena Trnečková, Mostkovice
Za pár korun /13.10.11
Mleté kapie v soli

Mleté kapie v soli

Nemusí se tepelně zpracovávat.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Za pár korun /23.08.15
Rohlík v kabátku

Rohlík v kabátku

Tento recept se hodí, když je spíž prázdná.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Za pár korun /03.09.17
Brambory s vejci na karí

Brambory s vejci na karí

Je mi líto něco vyhazovat, všechny zbytky se snažím vždycky zužitkovat.

Jana ...

Za pár korun /25.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu