Reklama
Reklama
Špenátová polévka s uzeným sýrem
Fotogalerie:

Špenátová polévka s uzeným sýrem

Lucie Strakošová
Lucie Strakošová
Trnávka

Sýr polévku krásně zvýrazní.

Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 400 g špenát mražený
  • 100 g uzený sýr
  • podle chuti sůl, pepř
  • 2-3 stroužky česnek
  • přiměřeně olej
  • 2 lžičky hladká mouka
  • 2 krajíce opékaný chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát rozpustíme v kastrolu, přidáme vodu a chvilku povaříme, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olej nebo kousek slaniny a orestujeme na něm hladkou mouku. Zalijeme troškou vody, prošleháme metličkou, aby se neudělaly hrudky a vmícháme do špenátu.Zmírníme teplotu a krátce provaříme, dochutíme prolisovaným česnekem.
  2. Opečeme topinky a nakrájíme je na kostky, sýr nakrájíme na stejně velké kousky a podáváme s polévkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené zelníky

Pečené zelníky

Podle receptu Pavlíny Kováčové z Chrudimi
Za pár korun /01.10.18
Šrekovy placičky

Šrekovy placičky

Dělávám je, když mi zbude špenát.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /11.03.14
Mleté kapie v soli

Mleté kapie v soli

Nemusí se tepelně zpracovávat.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Za pár korun /23.08.15
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Super rychlovka třeba na svačinu.
Miluše Paymová, Karviná
Za pár korun /12.11.09
Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
Domácí tvarohové houstičky

Domácí tvarohové houstičky

Jemné, skvělé housky, které si doma uděláme raz dva. Práce nám zabere méně času, ...
Za pár korun /14.06.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama