Reklama
Špenátová polévka s krupicovými nočky
Fotogalerie:

Špenátová polévka s krupicovými nočky

Pavla Zubatá
Pavla Zubatá
Vnorovy

Zdravá polévka pro velké i malé.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 150 g špenát
  • 50 g máslo
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4 lžíce krupice
  • špetka soli
  • 1,5 litru voda
  • trocha hladká mouka
  • 3 lžíce dětské krupice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle si osmahneme jemně cibulku, přidáme nadrobno nasekaný špenát a zalijeme převařenou vodou. Přidáme sůl, nasekaný česnek a vaříme. Po 20 minutách tyčovým mixerem špenát rozmixujeme najemno a přidáme rozkvedlané vajíčko.

  2. Do hrníčku si dáme jedno vajíčko, špetku soli a krupici. Dobře promícháme.

  3. Směs na nočky nabíráme malou lžičkou a dáváme je vařit do polévky. Nakonec jemně zahustíme jíškou.

  4. Do polévky ke krupicovým nočkům můžeme přidat i najemno nakrájené brambory.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkev s rybízem

Mrkev s rybízem

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Za pár korun /06.08.18
Šunková pomazánka s křenem a domácími houstičkami

Šunková pomazánka s křenem a domácími houstičkami

Připraveno podle receptu

Veroniky Muškové z Krnova

Za pár korun /04.02.18
Omeleta v housce

Omeleta v housce

Hodí se i na výlety, je poměrně vydatná.

Alena Herzová, Prachatice

Za pár korun /10.09.16
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Je výborná a rychlá a připravit lze z jakéhokoliv ovoce.
Za pár korun /06.04.12
Bramborovo-smetanová paštika

Bramborovo-smetanová paštika

Nasekaný rozmarýn a muškátový oříšek jí dodají šmrnc.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /20.05.16
Domácí kaiserky

Domácí kaiserky

Jana Vašíčková, Bítovčice

Za pár korun /05.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu