Reklama
Špenátová polévka s krupicovými nočky
Fotogalerie:

Špenátová polévka s krupicovými nočky

Pavla Zubatá
Pavla Zubatá
Vnorovy

Zdravá polévka pro velké i malé.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 150 g špenát
  • 50 g máslo
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4 lžíce krupice
  • špetka soli
  • 1,5 litru voda
  • trocha hladká mouka
  • 3 lžíce dětské krupice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle si osmahneme jemně cibulku, přidáme nadrobno nasekaný špenát a zalijeme převařenou vodou. Přidáme sůl, nasekaný česnek a vaříme. Po 20 minutách tyčovým mixerem špenát rozmixujeme najemno a přidáme rozkvedlané vajíčko.

  2. Do hrníčku si dáme jedno vajíčko, špetku soli a krupici. Dobře promícháme.

  3. Směs na nočky nabíráme malou lžičkou a dáváme je vařit do polévky. Nakonec jemně zahustíme jíškou.

  4. Do polévky ke krupicovým nočkům můžeme přidat i najemno nakrájené brambory.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omeleta à la pizza

Omeleta à la pizza

Často se stává, že mě nečekaně přijde navštívit některý z mých věčně hladových...
Za pár korun /24.04.15
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Jsou skvělé, ze stolu zmizí během okamžiku.

Aneta Erbenová, Praha

Za pár korun /08.03.16
Nakládané jednohubky

Nakládané jednohubky

Trochu pikantní neobvyklý předkrm, který má u návštěv vždy úspěch.

Marie ...

Za pár korun /09.08.16
Cuketová pizza taška

Cuketová pizza taška

Pokud děláme štrůdl, můžeme ze zbylého těsta vytvořit tuto svačinu.

Kateřina ...

Za pár korun /02.07.13
Bramboránky

Bramboránky

Jednoduchý způsob, jak využít brambory z minulého dne.
Jana Okáníková, Brno
Za pár korun /16.01.11
Pizza jako štrúdl

Pizza jako štrúdl

Na pizzu můžeme použít i těsto na tažený závin bez kvasnic.

Kateřina ...

Za pár korun /05.11.15
 

Nejnovější

Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy
Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Bramborové taštičky

Bramborové taštičky

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /17.02.18
Teplá pórková pomazánka

Teplá pórková pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /17.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama