Reklama
Špenátová polévka s krupicovými nočky
Fotogalerie:

Špenátová polévka s krupicovými nočky

Pavla Zubatá
Pavla Zubatá
Vnorovy

Zdravá polévka pro velké i malé.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 150 g špenát
  • 50 g máslo
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 4 lžíce krupice
  • špetka soli
  • 1,5 litru voda
  • trocha hladká mouka
  • 3 lžíce dětské krupice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle si osmahneme jemně cibulku, přidáme nadrobno nasekaný špenát a zalijeme převařenou vodou. Přidáme sůl, nasekaný česnek a vaříme. Po 20 minutách tyčovým mixerem špenát rozmixujeme najemno a přidáme rozkvedlané vajíčko.

  2. Do hrníčku si dáme jedno vajíčko, špetku soli a krupici. Dobře promícháme.

  3. Směs na nočky nabíráme malou lžičkou a dáváme je vařit do polévky. Nakonec jemně zahustíme jíškou.

  4. Do polévky ke krupicovým nočkům můžeme přidat i najemno nakrájené brambory.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní křidýlka se svěžím salátem

Pikantní křidýlka se svěžím salátem

Hana Trnavská, Havířov
Za pár korun /05.03.18
Pizza jako štrúdl

Pizza jako štrúdl

Na pizzu můžeme použít i těsto na tažený závin bez kvasnic.

Kateřina ...

Za pár korun /05.11.15
Cuketa s paprikou a cibulí

Cuketa s paprikou a cibulí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /06.08.18
Ptačí mléko

Ptačí mléko

Zajímavá pochoutka, která tě nadchne.

Martina Němcová, Chrudim

Za pár korun /26.04.14
Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Pikantní a osvěžující.

Alena Hanáková, Katusice

Za pár korun /03.02.17
Bramborovo-celerový salát s majolkou

Bramborovo-celerový salát s majolkou

Celer bývá neprávem opomíjenou zeleninou.

Hana Kocourková, Liberec

Za pár korun /05.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu