Ondřej Slanina
Ingredience
- 8 špekáčků (špekáček bez éček od Slaniny)
- 400 g oloupané cibule
- 500 g kečupu
- 500 ml tmavého piva
- podle potřeby sůl a pepř
- 50 g mírně pikantních feferonek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špekáčky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojíme na poloviny a dále na klínky. Metličkou rozmícháme kečup s tmavým pivem, opepříme a zalijeme špekáčky, cibuli a celé feferonky připravené v pekáči vhodné velikosti.
-
Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme péct minimálně 1 hodinu.
-
Vyzkoušíme, jestli cibule zcela změkla a vzniklá omáčka je dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopíme víko a necháme ještě přibližně 30 minut péct při 120 °C.
-
Pravděpodobně to nebude třeba, ale jinak podle chuti přisolíme a ihned podáváme s čerstvým chlebem.