Reklama
Špekáčky na pivu
Fotogalerie:

Špekáčky na pivu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ondřej Slanina

Ingredience

  • 8 špekáčků (špekáček bez éček od Slaniny)
  • 400  g oloupané cibule
  • 500  g kečupu
  • 500  ml tmavého piva
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 50  g mírně pikantních feferonek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Špekáčky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojíme na poloviny a dále na klínky. Metličkou rozmícháme kečup s tmavým pivem, opepříme a zalijeme špekáčky, cibuli a celé feferonky připravené v pekáči vhodné velikosti.

  2. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme péct minimálně 1 hodinu.

  3. Vyzkoušíme, jestli cibule zcela změkla a vzniklá omáčka je dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopíme víko a necháme ještě přibližně 30 minut péct při 120 °C.

  4. Pravděpodobně to nebude třeba, ale jinak podle chuti přisolíme a ihned podáváme s čerstvým chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka ze syrové červené řepy

Pomazánka ze syrové červené řepy

Zažeň předsudky a pochutnej si na řepě. Zuzka Skoumalová, Klučov
Za pár korun /21.01.15
Langoše jako ze stánku

Langoše jako ze stánku

Velmi nezdravé, ale velice dobré.

Tomáš Mika, Brno

Za pár korun /08.03.16
Žampiony plněné vejci

Žampiony plněné vejci

Jednoduchý oběd nebo večeře. Obvykle k nim dělám ještě nějaký zeleninový ...

Za pár korun /05.08.16
Pórková polévka s vaječnou jíškou

Pórková polévka s vaječnou jíškou

Polévka je základ a já je vařím hodně často. Tahle je chutná a rychle ...
Za pár korun /23.05.11
Salát s grilovanou cuketou a rajčátky

Salát s grilovanou cuketou a rajčátky

Připravuji ho třeba ke grilovanému masu.

Monika Jánská, Vlašim

Za pár korun /29.08.16
Polévka ze zbylých brambor

Polévka ze zbylých brambor

Jednoduše se tak spotřebují zbytky.

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /22.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu