Reklama
Reklama
Špejlové řízky
Fotogalerie:

Špejlové řízky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vařím sice docela ráda, ale na nějaké dlouhé patlání se se složitými pokrmy nemám většinou náladu. Dávám přednost jídlům, která jsou chutná a přitom levná a rychlá. Špekáčkové špízy mezi ně v každém případě patří. Budu ráda, když si pochutnáš i ty.
Draha Sladkovská, Praha


Ingredience

  • 100 g sýr
  • mléko
  • vejce
  • mouka hladká
  • 2 cibule
  • strouhanka
  • 4 špekáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

2 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Špekáčky oloupeme a na­krájíme na kolečka asi 0,5–1 cm silná. Cibuli také pokrájíme na kolečka a sýr nakrájíme na odpovídající kousky.
  2. krok2
    Na špejle napichujeme střídavě kolečka špekáčků, cibule a sýra. Celkem vytvoříme čtyři špejle.
  3. krok3
    Hotové špejle obalíme v troj­obalu a potom dozlatova osmažíme na oleji. Podáváme je nejlépe s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zasmažená polévka

Zasmažená polévka

Pokud nemáš sušené houby, můžeš použít houbové koření. Andrea Niedermeierová, ...
Za pár korun /16.02.14
Majonéza s vařenými žloutky

Majonéza s vařenými žloutky

Výborná do salátů, pomazánek i na tatarku.

Marta Kačíková, Strakonice

Za pár korun /05.12.14
Salátek z bílých fazolí s jogurtem

Salátek z bílých fazolí s jogurtem

Z luštěnin se dá připravit spousta skvělých salátů.

Pavla Tomanová, ...

Za pár korun /20.06.16
Rybíz a la brusinky

Rybíz a la brusinky

Bez této dobroty se u nás neobejde žádná porce svíčkové.
Za pár korun /16.05.12
Omeleta à la pizza

Omeleta à la pizza

Často se stává, že mě nečekaně přijde navštívit některý z mých věčně hladových...

Za pár korun /24.04.15
Dalamánky

Dalamánky

Jestli umíš kynuté těsto, jejich příprava tě nezaskočí.
Lenka Janková, Kopřivnice
...
Za pár korun /29.03.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama