Reklama
Špejlové řízky
Fotogalerie:

Špejlové řízky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vařím sice docela ráda, ale na nějaké dlouhé patlání se se složitými pokrmy nemám většinou náladu. Dávám přednost jídlům, která jsou chutná a přitom levná a rychlá. Špekáčkové špízy mezi ně v každém případě patří. Budu ráda, když si pochutnáš i ty.
Draha Sladkovská, Praha


Ingredience

  • 100 g sýr
  • mléko
  • vejce
  • mouka hladká
  • 2 cibule
  • strouhanka
  • 4 špekáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

2 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Špekáčky oloupeme a na­krájíme na kolečka asi 0,5–1 cm silná. Cibuli také pokrájíme na kolečka a sýr nakrájíme na odpovídající kousky.
  2. krok2
    Na špejle napichujeme střídavě kolečka špekáčků, cibule a sýra. Celkem vytvoříme čtyři špejle.
  3. krok3
    Hotové špejle obalíme v troj­obalu a potom dozlatova osmažíme na oleji. Podáváme je nejlépe s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebíčky s vajíčkem

Chlebíčky s vajíčkem

Jsou jednoduché, ale každému chutnají. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /18.03.17
Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou

Za pár korun /18.11.17
Brambory s mozzarellou

Brambory s mozzarellou

Snadná příprava, ještě lepší chuť.
Za pár korun /14.05.12
Džem z lesních jahod

Džem z lesních jahod

Sbírání jahůdek je pracné, ale výsledek za to stojí.

Magda Tichá, Rokycany

Za pár korun /26.06.16
Polévka ze zbylých brambor

Polévka ze zbylých brambor

Jednoduše se tak spotřebují zbytky.

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /22.10.13
Ledový meloun

Ledový meloun

Osvěžující melounový drink vhodný na oslavu nebo posezení s přáteli.
Pavel ...
Za pár korun /08.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu