Lahodná snídaně.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 6 ks vejce (nejlépe domácí)
- 100 ml smetana ke šlehání
- dle chuti a potřeby sůl, pažitka, případně slanina na opečení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozklepneme do větší misky a lehce rozkvedláme. Přilijeme do směsi smetanu a ještě lehce promícháme, aby se smetana s vejci pěkně spojila. Lehce osolíme.
-
Na teflonové pánvi si necháme rozpustit lžičku másla a vlijeme vaječno-smetanovou směs. Nyní začneme shrnovat tuhnoucí směs od okraje do středu pánve a to po celém obvodu, dokud všechna směs není lehce hustá.
-
Pánev odstraníme ze zdroje tepla a ještě několikrát shrneme od okraje a podáváme ještě „nevysušená“ míchaná vejce s čerstvě nasekanou pažitkou nebo i dokřupava opečenou slaninou.