Reklama
Smetanovo-sametová míchaná vejce
Fotogalerie:

Smetanovo-sametová míchaná vejce

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Lahodná snídaně.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 6 ks vejce (nejlépe domácí)
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • dle chuti a potřeby sůl, pažitka, případně slanina na opečení

Doba přípravy

Počet porcí

1-2

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme do větší misky a lehce rozkvedláme. Přilijeme do směsi smetanu a ještě lehce promícháme, aby se smetana s vejci pěkně spojila. Lehce osolíme.
  2. Na teflonové pánvi si necháme rozpustit lžičku másla a vlijeme vaječno-smetanovou směs. Nyní začneme shrnovat tuhnoucí směs od okraje do středu pánve a to po celém obvodu, dokud všechna směs není lehce hustá.

  3. Pánev odstraníme ze zdroje tepla a ještě několikrát shrneme od okraje a podáváme ještě „nevysušená“ míchaná vejce s čerstvě nasekanou pažitkou nebo i dokřupava opečenou slaninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špejlové řízky

Špejlové řízky

Vařím sice docela ráda, ale na nějaké dlouhé patlání se se složitými pokrmy nemám ...
Za pár korun /20.08.08
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Super rychlovka třeba na svačinu.
Miluše Paymová, Karviná
Za pár korun /12.11.09
Sóba po našem

Sóba po našem

Recept pochází z Japonska a v originální verzi se používají pohankové ...

Za pár korun /06.05.16
Kolečka a` la minilangoše

Kolečka a` la minilangoše

Někdy není čas vyvařovat, tak se snažím vaření si zjednodušit.

Veronika Marková, ...

Za pár korun /18.09.16
Párkové rizoto po provensálsku

Párkové rizoto po provensálsku

Jednoduchý‚ rychlý a levný recept pro časté využití. V naší rodině velmi ...
Za pár korun /12.06.12
Smažená mrkev

Smažená mrkev

Určitě si ji oblíbíš tak jako my.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Za pár korun /17.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu