Reklama
Smetanová omáčka
Fotogalerie:

Smetanová omáčka

Radka Heřmánková

Čerčany
Je to klasika, která nikdy nezklame.
Radka Heřmánková, Čerčany

Ingredience

  • 500 g houby
  • kousek máslo
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • dle chuti vegeta
  • 250 ml šlehačka
  • na zahuštění mouka hladká
  • dle chuti ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme oloupanou pokrájenou cibuli a přidáme řádně očištěné a na kousky nakrájené houby.
  2. Přidáme sůl, Vegetu, vodu a směs dusíme asi 35 minut (záleží na druhu hub).
  3. Ve šlehačce rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do omáčky a za stálého míchání zhruba 2 minuty povaříme. Na závěr ještě dochutíme a okyselíme dle chuti. Houbovou omáčku podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíková polévka

Rohlíková polévka

Dělávám ji, když zbude nějaké pečivo, je velice snadná a dobrá. Helena ...
Za pár korun /19.07.10
Párkové rizoto po provensálsku

Párkové rizoto po provensálsku

Jednoduchý‚ rychlý a levný recept pro časté využití. V naší rodině velmi ...
Za pár korun /12.06.12
Šťáva z hroznového vína

Šťáva z hroznového vína

Využij toho, že teď koupíš hrozny levně.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Za pár korun /08.04.16
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Vychlazený tortellinový salát může být inspirací na skvělou večeři pro horký ...

Za pár korun /02.10.16
Řízky z tlačenky

Řízky z tlačenky

Nejprve každý trochu kouká, pak si pochutná.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /05.02.13
Cibulová fritatta

Cibulová fritatta

Můžeme vyzkoušet různé druhy cibulí, nejen klasickou žlutou.
Za pár korun /09.11.12
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama