Reklama
Smetanová omáčka
Fotogalerie:

Smetanová omáčka

Radka Heřmánková

Čerčany
Je to klasika, která nikdy nezklame.
Radka Heřmánková, Čerčany

Ingredience

  • 500 g houby
  • kousek máslo
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • dle chuti vegeta
  • 250 ml šlehačka
  • na zahuštění mouka hladká
  • dle chuti ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme oloupanou pokrájenou cibuli a přidáme řádně očištěné a na kousky nakrájené houby.
  2. Přidáme sůl, Vegetu, vodu a směs dusíme asi 35 minut (záleží na druhu hub).
  3. Ve šlehačce rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do omáčky a za stálého míchání zhruba 2 minuty povaříme. Na závěr ještě dochutíme a okyselíme dle chuti. Houbovou omáčku podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Loupáky

Loupáky

Čerstvé chutnají  nejen ke snídani. Svatava Moravcová, Brno
Za pár korun /27.10.13
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Tyto jednoduché karbanátky připravuji ráda. Jsou rychle hotové a chutnají celé ...
Za pár korun /18.08.08
Smažené korbáčky

Smažené korbáčky

Rychlá mňamka k pivku či k vínu. 

Ludmila Kubíková, Chrást u Plzně

Za pár korun /05.03.12
Domácí kaiserky

Domácí kaiserky

Jana Vašíčková, Bítovčice

Za pár korun /05.02.18
Višňový džem

Višňový džem

V naší rodině je oblíbený nejen na nejrůznější poháry s tvarohem. Jeho ...
Za pár korun /12.12.08
Topinky s houbami

Topinky s houbami

Rychlá večeře za pár korun.

Jiřina Linhová, Starý Plzenec

Za pár korun /02.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu