Reklama
Reklama
Smažený ředkvičkový špíz
Fotogalerie:

Smažený ředkvičkový špíz

Julie Konečná

Brno
Když se na jaře objevily krásné červené ředkvičky, zkusila jsem je připravit netradičně na špejli.
Julie Konečná, Brno

Ingredience

  • Spíz
  • 10 ředkvičky
  • 1 vejce
  • na obalení mouka hladká
  • trocha strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • Dip
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky osušíme a na každou špejli napíchneme 5 ředkviček, které jsme předtím obalili v klasickém trojobalu (tj. nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaném vajíčku s trochou soli a nakonec ve strouhance). Takto připravený špíz osmažíme ze všech stran v dostatečném množství oleje.
  2. Pikantní dip připravíme tak, že smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakonec vmícháme nasekanou pažitku.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rigattoni s fazolemi

Rigattoni s fazolemi

Můžeme použít i celozrnné těstoviny. Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /09.03.13
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Nikdo nepozná, že je v ní červená řepa.

Marie Bártová, Hradec Králové

Za pár korun /05.02.16
Domácí vafle

Domácí vafle

Ideální snídaně nebo vydatný dezert.


Lucie Rychetská, Týnec nad Sázavou

Za pár korun /13.03.17
Karbanátky z mrkve

Karbanátky z mrkve

Můj manžel není příliš náročný a to, že nemáme na stole denně maso, mu ...

Za pár korun /06.03.14
Nakládané hříbky

Nakládané hříbky

Zdobím jimi například obložené mísy.

Anežka Hubková, Vsetín

Za pár korun /26.08.17
Jednoduchý salát

Jednoduchý salát

Levná svačinka, která je hotová za chvíli a vždy přijde vhod.

Alena ...

Za pár korun /15.06.17
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama