Reklama
Reklama
Smažený ředkvičkový špíz
Fotogalerie:

Smažený ředkvičkový špíz

Julie Konečná

Brno
Když se na jaře objevily krásné červené ředkvičky, zkusila jsem je připravit netradičně na špejli.
Julie Konečná, Brno

Ingredience

  • Spíz
  • 10 ředkvičky
  • 1 vejce
  • na obalení mouka hladká
  • trocha strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • Dip
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky osušíme a na každou špejli napíchneme 5 ředkviček, které jsme předtím obalili v klasickém trojobalu (tj. nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaném vajíčku s trochou soli a nakonec ve strouhance). Takto připravený špíz osmažíme ze všech stran v dostatečném množství oleje.
  2. Pikantní dip připravíme tak, že smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakonec vmícháme nasekanou pažitku.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinové závitky s lilkem

Těstovinové závitky s lilkem

Možná poněkud neobvyklá kombinace, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Martina ...
Za pár korun /30.08.15
Vajíčkovo-tvarůžkový salát

Vajíčkovo-tvarůžkový salát

Skvělý je zejména s tmavým pečivem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /25.03.15
Salát s grilovanou cuketou a rajčátky

Salát s grilovanou cuketou a rajčátky

Připravuji ho třeba ke grilovanému masu.

Monika Jánská, Vlašim

Za pár korun /29.08.16
Brambory s česnekem a pórkem

Brambory s česnekem a pórkem

Nejraději máme ‚‚obyčejná‘‘ jídla.
Zuzka Skoumalová, Klučov
Za pár korun /26.06.12
Bramborové myši

Bramborové myši

Vyzkoušej dobrotu, kterou kdysi vařívala už moje babička!
Jan Likař-Valič, Praha
...
Za pár korun /02.07.09
Bramboránky

Bramboránky

Jednoduchý způsob, jak využít brambory z minulého dne.
Jana Okáníková, Brno
Za pár korun /16.01.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama