Ingredience
- Spíz
- 10 ředkvičky
- 1 vejce
- na obalení mouka hladká
- trocha strouhanka na obalování
- olej na smažení
- Dip
- 1 kelímek smetana zakysaná
- 1 stroužek česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
- trocha pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omyté ředkvičky osušíme a na každou špejli napíchneme 5 ředkviček, které jsme předtím obalili v klasickém trojobalu (tj. nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaném vajíčku s trochou soli a nakonec ve strouhance). Takto připravený špíz osmažíme ze všech stran v dostatečném množství oleje.
-
Pikantní dip připravíme tak, že smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakonec vmícháme nasekanou pažitku.