Reklama
Smažený ředkvičkový špíz
Fotogalerie:

Smažený ředkvičkový špíz

Julie Konečná

Brno
Když se na jaře objevily krásné červené ředkvičky, zkusila jsem je připravit netradičně na špejli.
Julie Konečná, Brno

Ingredience

  • Spíz
  • 10 ředkvičky
  • 1 vejce
  • na obalení mouka hladká
  • trocha strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • Dip
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky osušíme a na každou špejli napíchneme 5 ředkviček, které jsme předtím obalili v klasickém trojobalu (tj. nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaném vajíčku s trochou soli a nakonec ve strouhance). Takto připravený špíz osmažíme ze všech stran v dostatečném množství oleje.
  2. Pikantní dip připravíme tak, že smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem, utřeným česnekem a nakonec vmícháme nasekanou pažitku.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paprikové jednohubky

Paprikové jednohubky

Pohoštění má být nejen chutné, ale i lákavé. Jednohubky ozdobené paprikovými kroužky...
Za pár korun /01.09.08
Snídaňová omeleta

Snídaňová omeleta

Přikusuj celozrnné pečivo.

Radka Remešová, Hradec Králové

Za pár korun /04.04.16
"Napůl" chlupaté knedlíky

"Napůl" chlupaté knedlíky

Máte rádi knedlíky? Vyzkoušejte tyto, "napůl" chlupaté.
Za pár korun /08.04.18
Dýňový „pudink“

Dýňový „pudink“

Jeden z tipů, jak zpracovat úrodu dýní.

Nikol Petrů, Štarnov

Za pár korun /29.01.15
Kulajda

Kulajda

Velice chutná a vydatná polévka.

Jana Sohlichová, Lipník nad Bečvou

Za pár korun /12.07.13
Pečené brambory se žampiony

Pečené brambory se žampiony

Důležité je, aby byly pěkně opečené.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /21.06.14
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama