Reklama
Smaženice z lišek
Fotogalerie:

Smaženice z lišek

Jitka Kottová

Prachatice
Má úplně odlišnou chuť než z jiných hub.
Jitka Kottová, Prachatice

Ingredience

  • 500 g houby
  • 50 g máslo
  • 3-4 vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky kmín
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Lišky očistíme, nakrájíme‚ vložíme na pánev a podlijeme 2–3 lžícemi vody‚ aby se nepřilepily na dno.
  2. Na mírném ohni za ob­čas­ného míchání dusíme. Přidáme trochu kmínu.
  3. Těsně před dokončením‚ když jsou houby měkké‚ přidáme 50 g másla a 3–4 vajíčka. Chuť hub by měla zůstat dominantní, proto množství vajec přizpůsobíme množství hub. Osolíme‚ přidáme špetku mletého pepře a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zázvorový čaj

Zázvorový čaj

Když jsem nachlazená, zachrání mě zázvorový čaj. Zažene kašel a posílí imunitu.
Za pár korun /18.02.12
Houskové kynuté knedlíky

Houskové kynuté knedlíky

Jsou nadýchané a vždy se podaří.

Petra Holická, České Budějovice

Za pár korun /15.02.15
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Jsou skvělé, ze stolu zmizí během okamžiku.

Aneta Erbenová, Praha

Za pár korun /08.03.16
Loupáky

Loupáky

Čerstvé chutnají  nejen ke snídani.

Svatava Moravcová, Brno

Za pár korun /27.10.13
Tatarák plný vitaminů

Tatarák plný vitaminů

Vystačí asi na šest topinek.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /22.11.15
Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

Když přijdou přátelé, otevřeme si lahvinku vína a k tomu přikusujeme něco ...

Za pár korun /09.02.15
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama