Reklama
Sladko-kyselé houby
Fotogalerie:

Sladko-kyselé houby

Vlaďka Muchová

Pardubice
Naložené houbičky miluje můj manžel.
Vlaďka Muchová, Pardubice

Ingredience

  • semínka hořčičná
  • bobkový list
  • 250 ml ocet
  • nové koření
  • 750 ml voda
  • mrkev
  • cibule
  • 60 g cukr krupice
  • pepř
  • 2 kg houby

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Pokrájené houby povaříme v osolené vodě. Na dno sklenic dáme koření, vložíme houby a poklademe je mrkví a cibulí. Sladkokyselý nálev připravíme svařením 0,6 l vo­dy, 15 g soli, 60 g cukru a 0,4 l 8%­ octa. Nalijeme ho do sklenic k houbám. Sterilujeme podle velikosti sklenic 35–45 minut.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Je výborná, rychlá a u nás velmi oblíbená. Hana Doležalová, Třebíč
Za pár korun /28.02.15
Domácí jablečný čaj

Domácí jablečný čaj

Lahodný nápoj, kerý tě zahřeje i osvěží.
Jaroslava Pourová, Praha
Za pár korun /27.12.11
Nakládané jednohubky

Nakládané jednohubky

Trochu pikantní neobvyklý předkrm, který má u návštěv vždy úspěch.

Marie ...

Za pár korun /09.08.16
Dušená rýže s koprem

Dušená rýže s koprem

Příloha, která hezky voní a skvěle chutná.

Marta Kačíková, Strakonice

Za pár korun /29.05.14
Krémová česnečka

Krémová česnečka

Trochu netradiční úprava klasiky.
Olga Valentová, Borotín
Za pár korun /06.10.08
Uhlířina

Uhlířina

Když nemáte moc času na vaření, přijde vám vhod tenhle recept. ...

Za pár korun /22.10.15
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama