Reklama
Reklama
Sladko-kyselé houby
Fotogalerie:

Sladko-kyselé houby

Vlaďka Muchová

Pardubice
Naložené houbičky miluje můj manžel.
Vlaďka Muchová, Pardubice

Ingredience

  • semínka hořčičná
  • bobkový list
  • 250 ml ocet
  • nové koření
  • 750 ml voda
  • mrkev
  • cibule
  • 60 g cukr krupice
  • pepř
  • 2 kg houby

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Pokrájené houby povaříme v osolené vodě. Na dno sklenic dáme koření, vložíme houby a poklademe je mrkví a cibulí. Sladkokyselý nálev připravíme svařením 0,6 l vo­dy, 15 g soli, 60 g cukru a 0,4 l 8%­ octa. Nalijeme ho do sklenic k houbám. Sterilujeme podle velikosti sklenic 35–45 minut.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květák se sýrovou omáčkou

Květák se sýrovou omáčkou

Je skvělý s noky nebo s brambory. Romana Sedlická, Praha
Za pár korun /06.10.16
Ředvičková smaženice

Ředvičková smaženice

Rychlá večeře i snídaně.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Za pár korun /07.11.12
Smetanovo-sametová míchaná vejce

Smetanovo-sametová míchaná vejce

Lahodná snídaně.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /17.02.14
Rýžové vločky s hráškem

Rýžové vločky s hráškem

Rychlé, syté a zdravé jídlo.

Lucie Rešková, Nesovice

Za pár korun /30.10.12
Krupicový zázrak

Krupicový zázrak

Zdaleka ne každý z nás jako dítě miloval mléčnou krupicovou kaši. Ovšem ...
Za pár korun /16.05.12
Palačinky s lesní náplní

Palačinky s lesní náplní

Majonézové palačinky se více hodí ke slaným pokrmům.

Kristýna Válová, Ústí ...

Za pár korun /19.09.17
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama