Reklama
Skořicová rýže
Fotogalerie:

Skořicová rýže

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou

Ingredience

  • 2 menší hrnky (na kávu) rýže
  • 1,5 hrnku mléka
  • 1 skořicový suk
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 skořicový cukr
  • 2 banány
  • 100 g rozinek předem namočených do rumu nebo do pomerančové šťávy
  • NA OZDOBU:
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 1 lžíce másla a 4 lžíce mléka
  • 1 banán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme a zalijeme 1,5 hrnku mléka, přidáme skořicový suk. Vaříme, dokud rýže nezačne měknout. Poté ji zalijeme smetanou a necháme dojít pod pokličkou. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Po uvaření odstraníme skořici.

  2. Do měkké rýže vmícháme cukry, pokrájené banány a nabobtnané rozinky (aby byly měkké, je dobré namočit je den předem). Hotovou rýži necháme lehce vychladnout.

  3. V hrnečku rozpustíme čokoládu společně s máslem a mlékem. Podáváme v miskách. Vrstvíme jednotlivé suroviny, rýži, čokoládovou polevu a banány.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové jednohubky

Celerové jednohubky

Tvoji hosté jistě pomazánku pochválí. Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /22.01.09
Lasagne jedna báseň

Lasagne jedna báseň

Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Michaela Pöschlová, Hořice na Šumavě

Za pár korun /22.09.17
Chlebové placičky

Chlebové placičky

Originální jednohubky podávej se zeleninou.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /08.01.17
Noky à la halušky

Noky à la halušky

Tuhle rychlovku zvládne opravdu každý.

Pavla Tomanová, Orlová

Za pár korun /11.02.17
Pórková polévka s vaječnou jíškou

Pórková polévka s vaječnou jíškou

Polévka je základ a já je vařím hodně často. Tahle je chutná a rychle ...
Za pár korun /23.05.11
Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘

Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘

Posílám vám recept na polévku, která patří k mým oblíbeným, je strašně ...
Za pár korun /27.05.10
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama