Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovesné placičky s medem a semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 46
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1934 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 233 g
Tuky 86 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si sušenky! Není na tom nic složitého a pak už je jen na vás, jestli si je dáte k snídani, nebo jimi zaženete touhu po sladkém. Velká výhoda: dají se zmrazit.

Suroviny

jemně mleté (např. Country life)
mouka špaldová celozrnná hladká 70 g
jemně mletá
med 4 PL
semínka 50 g
podle chuti (např. slunečnice, dýně, len, mák, sezam, chia)
skořice ½ ČL
mletá
vanilka špetka
nemusí být
sůl špetka

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Semínka propláchněte a nechte okapat. Ze všech surovin vypracujte soudržné těsto. (Máslo přidejte vychlazené a rozkrájené.) Pokud se těsto špatně spojuje, navlhčete si ruce.

2

Tvarujte kuličky a z nich placičky. Položte je s dostatečnými rozestupy vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi čtvrt hodiny dozlatova. 

NĚCO NAVÍC

  • Ovesné sušenky se dají zamrazit - než je dáte do sáčku nebo do krabičky, proložte je pečícím papírem.
  • Místo semínek můžete přidat nasekané vlašské nebo lískové ořechy a tvarovat hrudky.
  • Drobná semínka jako mák, sezam nebo chia nemusíte proplachovat. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

13.07.2010 21:09
niektoré suroviny som u nás v malom meste nezohnala, a tak som použila namiesto špaldovej múky celozrnnú pšeničnú jemne mletú bio (Billa) a namiesto jemne mletých vločiek ovsené otruby s klíčkami bio (DM drogéria) a bolo to výborné. skúšala som už v rôznych obmenách, najväčší úspech mala verzia s kakaom, nasekanou bielou čokoládou, brusnicami, praženými lieskovcami a citrónovou arómou (všetko som primiešala do cesta). doporučujem teplé v kombinácii s vychladeným bielym gréckym jogurtom.
18.04.2009 03:41
Ovesné placičky jsem pekla už několikrát a vždycky se povedly. Jsou velice jednoduché a lze je obněňovat, zkoušela přidat i sušené brusinky, rozmačkaný banán, sušené ovoce a vždy byly výborné. Doporučuji
05.03.2009 17:21
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč