Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z bílých fazolí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2334 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 341 g
Tuky 46 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazolovou polévku jsme původně chtěli rozmixovat, ale nakonec jsme se rozhodli zachovat její příjemnou strukturu. Máte-li raději krémové polévky, rozmixujte ji a šunku vmíchejte až potom. Polévka z bílých fazolí uchvátí už jen tím, jak vypadá, natož co teprve až ji ochutnáte. Do receptu jsme použili bílé fazole v konzervě, ale pochopitelně je můžete den předem namočit a uvařit do měkka, výsledek bude stejně delikátní.

Suroviny

máslo ½ PL
malá, nahrubo
mrkev 1 ks
malá, nastrouhaná nahrubo
česnek ½ stroužku
malý, podrcený naplocho nožem
tymián 1 snítka
koriandr mletý 1 špetka
lze nahradit mletým kmínem
vývar kuřecí 350 ml
fazole bílé 1 konzerva
400 g
šunka 150 g
od kosti, v celku
bageta 1 ks
malá, na kostky
olivový olej panenský 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka 1 hrst
nasekaná, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte cibuli, mrkev, česnek, tymián a koriandr či kmín a za stálého míchání opékejte na středním až silném ohni asi 3 minuty, aby cibule změkla. Přidejte vývar, scezené a propláchnuté fazole a šunku a přiveďte k varu. Našikmo přiklopte a vařte na středním ohni 20 minut.

2

Mezitím promíchejte bagetku s olejem a paprikou, osolte. Rozprostřete na plech a pečte dozlatova, asi 10 minut, občas protřeste.

3

Z polévky odstraňte tymián. Vyjměte šunku, nakrájejte ji na centimetrové kostičky či plátečky a ty vraťte do polévky. Polévku ochutnejte, podle potřeby dosolte (možná to nebude nutné) a opepřete. Podávejte v nahřátých miskách, s paprikovými krutonky a pažitkou.

4

Polévku lze uchovávat v uzavřené nádobě v chladničce až 3 dny. Krutony vydrží ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě 3 dny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč