Reklama
Salát z růžovek
Fotogalerie:

Salát z růžovek

Marie Sedláčková

Hlinné

Chutná jako rybí salát, je rychlý, levný a velice dobrý.

Marie Sedláčková, Hlinné

Ingredience

  • několik hub růžovek
  • trocha soli
  • trocha octa
  • 1 střední cibule
  • 1 sklenice salátu Kunovjanka
  • 5 lžic jogurtová majonéza
  • 1/2 lžičky cukr
  • trocha pepře

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Houby růžovky (hlavičky) oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Do vroucí vody dáme sůl a ocet, vložíme omyté houby a povaříme asi 5 minut.

  2. Nakrájíme cibuli na nudličky, dáme do misky, vyndáme houby a rozprostřeme je na cibuli. Tím se cibule spaří a bude měkčí. Necháme vychladnout.

  3. Přidáme kunovjanku bez nálevu, majonézu, trochu cukru, pepře, promícháme a necháme odležet.

Pošli recept! - Speciál - Chalupářské recepty (17.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládané hříbky

Nakládané hříbky

Zdobím jimi například obložené mísy. Anežka Hubková, Vsetín
Za pár korun /26.08.17
Dršťková z ředkviček

Dršťková z ředkviček

Recept vymyslela moje kamarádka.

Lucie Zahradníková, Dobřichovice

Za pár korun /01.03.16
Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždí

Nejenže krásně voní askvěle chutná, ale navíc je i velmi zdravá. 

Pavel ...

Za pár korun /25.05.14
Čarodějnické prsty

Čarodějnické prsty

Přemýšlela jsem, jak děti trochu postrašit.

Lenka Ťežárová, Březová

Za pár korun /16.02.17
Rychlé sladké rohlíky

Rychlé sladké rohlíky

Dělávala jsem si je k večeři na internátě.

Kristýna Vozihnojová, Ostrava

Za pár korun /28.02.12
Křenící se tuňák

Křenící se tuňák

Křenu dáme tolik, kolik sneseme, je léčivý. 

Kateřina Gajová, Brno 

Za pár korun /06.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu