Chutná jako rybí salát, je rychlý, levný a velice dobrý.
Marie Sedláčková, Hlinné
Ingredience
- několik hub růžovek
- trocha soli
- trocha octa
- 1 střední cibule
- 1 sklenice salátu Kunovjanka
- 5 lžic jogurtová majonéza
- 1/2 lžičky cukr
- trocha pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby růžovky (hlavičky) oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Do vroucí vody dáme sůl a ocet, vložíme omyté houby a povaříme asi 5 minut.
-
Nakrájíme cibuli na nudličky, dáme do misky, vyndáme houby a rozprostřeme je na cibuli. Tím se cibule spaří a bude měkčí. Necháme vychladnout.
-
Přidáme kunovjanku bez nálevu, majonézu, trochu cukru, pepře, promícháme a necháme odležet.