Reklama
Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor
Fotogalerie:

Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj omeletu a ozdobíme ji zeleninou.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • podle potřeby sůl
  • hrst petrželky nebo pažitky
  • 500 g vařených brambor
  • na smažení olej
  • na ozdobu kečup nebo tatarka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouháme nahrubo mrkev a řapíkatý celer. Slaninu pokrájíme na malé kousky.

  2. V misce si našleháme metličkou vejce, přidáme hladkou mouku, sůl a nadrobno nasekanou petrželku nebo pažitku. Dále přimícháme pokrájenou slaninu, řapíkatý celer a nastrouhanou mrkev. Vše důkladně zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by směs byla hustá moc, přidáme vejce, pokud naopak řidší, přisypeme mouku.

  3. Uvařené a vychladlé brambory rozmačkáme a přidáme do těstíčka. Lžící tvoříme menší bochánky, které smažíme dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Z hotových smaženek odsajeme přebytečnou mastnotu papírovou utěrkou.

  5. Smažené brambory můžeme podávat s tatarskou omáčkou, kečupem nebo se zeleninovým
    salátem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Fazolová polévka s nudličkami ( Huštěnovická )

Oblíbená lokální specialitka.  Ladislav Vesecký, Zlaté Hory v Jeseníkách
Za pár korun /11.10.12
Domácí focaccia

Domácí focaccia

Hodí se samotná nebo jako příloha k salátům a polévkám.

Denisa Chlupáčová, ...

Za pár korun /01.08.14
Majonéza s vařenými žloutky

Majonéza s vařenými žloutky

Výborná do salátů, pomazánek i na tatarku.

Marta Kačíková, Strakonice

Za pár korun /05.12.14
Rumcajs salát

Rumcajs salát

Vynikající salát pro jakoukoli příležitost.
Za pár korun /19.02.09
Drožďová pochoutka s pórkem a ředkvičkami

Drožďová pochoutka s pórkem a ředkvičkami

Nezapomeň dobře vyvětrat – droždí se při restování velmi výrazně rozvoní.

Jana ...

Za pár korun /17.09.16
Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Zasmažená polévka s čerstvými hříbky

Polévka je velmi rychle připravená, ale chuťově je vynikající. Nejlepší je ...

Za pár korun /15.08.14
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama