Reklama
Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor
Fotogalerie:

Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj omeletu a ozdobíme ji zeleninou.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • podle potřeby sůl
  • hrst petrželky nebo pažitky
  • 500 g vařených brambor
  • na smažení olej
  • na ozdobu kečup nebo tatarka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouháme nahrubo mrkev a řapíkatý celer. Slaninu pokrájíme na malé kousky.

  2. V misce si našleháme metličkou vejce, přidáme hladkou mouku, sůl a nadrobno nasekanou petrželku nebo pažitku. Dále přimícháme pokrájenou slaninu, řapíkatý celer a nastrouhanou mrkev. Vše důkladně zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by směs byla hustá moc, přidáme vejce, pokud naopak řidší, přisypeme mouku.

  3. Uvařené a vychladlé brambory rozmačkáme a přidáme do těstíčka. Lžící tvoříme menší bochánky, které smažíme dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Z hotových smaženek odsajeme přebytečnou mastnotu papírovou utěrkou.

  5. Smažené brambory můžeme podávat s tatarskou omáčkou, kečupem nebo se zeleninovým
    salátem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-celerový salát s majolkou

Bramborovo-celerový salát s majolkou

Celer bývá neprávem opomíjenou zeleninou. Hana Kocourková, Liberec
Za pár korun /05.02.17
Bramborová kaše s mrkví

Bramborová kaše s mrkví

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /26.02.18
Cibulové kroužky v pivním těstíčku

Cibulové kroužky v pivním těstíčku

Rychlá a dobrá pochoutka.

Michaela Bartošová, Rakovník

Za pár korun /26.05.13
Opékané čínské nudle

Opékané čínské nudle

Opékané nudle chutnají jako z asijského bistra.
Za pár korun /11.01.12
Pórková polévka

Pórková polévka

V naší rodině je velmi oblíbená.

Hana Šverclová, Praha

Za pár korun /22.02.15
Houbové bramboráčky

Houbové bramboráčky

Zvládne je každý začátečník.
Tomáš Beránek, Plzeň
Za pár korun /09.07.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama