Reklama
Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor
Fotogalerie:

Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj omeletu a ozdobíme ji zeleninou.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • podle potřeby sůl
  • hrst petrželky nebo pažitky
  • 500 g vařených brambor
  • na smažení olej
  • na ozdobu kečup nebo tatarka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouháme nahrubo mrkev a řapíkatý celer. Slaninu pokrájíme na malé kousky.

  2. V misce si našleháme metličkou vejce, přidáme hladkou mouku, sůl a nadrobno nasekanou petrželku nebo pažitku. Dále přimícháme pokrájenou slaninu, řapíkatý celer a nastrouhanou mrkev. Vše důkladně zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by směs byla hustá moc, přidáme vejce, pokud naopak řidší, přisypeme mouku.

  3. Uvařené a vychladlé brambory rozmačkáme a přidáme do těstíčka. Lžící tvoříme menší bochánky, které smažíme dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Z hotových smaženek odsajeme přebytečnou mastnotu papírovou utěrkou.

  5. Smažené brambory můžeme podávat s tatarskou omáčkou, kečupem nebo se zeleninovým
    salátem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí langoše

Domácí langoše

Nic složitého, zato výsledek stojí za to. Kristýna Seidlová, Pardubice
Za pár korun /19.01.11
Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Jsou velmi chutné a rychlé.
Kristýna Faigelová‚ Brno
Za pár korun /27.12.11
Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Tato vydatná polévka plná brambor‚ kapusty a dobré klobásy jde podávat ...
Za pár korun /29.03.10
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Super rychlovka třeba na svačinu.
Miluše Paymová, Karviná
Za pár korun /12.11.09
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Jednoduchá, rychlá polévka s lehkou jemnou chutí.

Petra Prášilová, Praha

Za pár korun /14.10.14
Grissini s rozmarýnem

Grissini s rozmarýnem

Domácí je vždycky nejlepší, ať už je to hlavní jídlo, nebo jen tyčinky k vínu.

Iva ...

Za pár korun /27.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu