Reklama
Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor
Fotogalerie:

Rychlé smaženky ze zeleniny a brambor

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj omeletu a ozdobíme ji zeleninou.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • podle potřeby sůl
  • hrst petrželky nebo pažitky
  • 500 g vařených brambor
  • na smažení olej
  • na ozdobu kečup nebo tatarka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nastrouháme nahrubo mrkev a řapíkatý celer. Slaninu pokrájíme na malé kousky.

  2. V misce si našleháme metličkou vejce, přidáme hladkou mouku, sůl a nadrobno nasekanou petrželku nebo pažitku. Dále přimícháme pokrájenou slaninu, řapíkatý celer a nastrouhanou mrkev. Vše důkladně zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by směs byla hustá moc, přidáme vejce, pokud naopak řidší, přisypeme mouku.

  3. Uvařené a vychladlé brambory rozmačkáme a přidáme do těstíčka. Lžící tvoříme menší bochánky, které smažíme dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Z hotových smaženek odsajeme přebytečnou mastnotu papírovou utěrkou.

  5. Smažené brambory můžeme podávat s tatarskou omáčkou, kečupem nebo se zeleninovým
    salátem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórková polévka

Pórková polévka

V naší rodině je velmi oblíbená. Hana Šverclová, Praha
Za pár korun /22.02.15
Pečené zelníky

Pečené zelníky

Podle receptu

Pavlíny Kováčové z Chrudimi

Za pár korun /01.10.18
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Tyto jednoduché karbanátky připravuji ráda. Jsou rychle hotové a chutnají celé ...
Za pár korun /18.08.08
Smažený ředkvičkový špíz

Smažený ředkvičkový špíz

Když se na jaře objevily krásné červené ředkvičky, zkusila jsem je připravit ...
Za pár korun /02.07.09
Domácí langoše

Domácí langoše

Nic složitého, zato výsledek stojí za to.
Kristýna Seidlová, Pardubice
Za pár korun /19.01.11
Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Pikantní a osvěžující.

Alena Hanáková, Katusice

Za pár korun /03.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama