Dělávala jsem si je k večeři na internátě.
Kristýna Vozihnojová, Ostrava
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 1 polotučná tvaroh
- 1 vanilkový cukr
- podle chuti cukr moučka
- 1 plechovka broskve nebo meruňky
- 5 rohlíky
- 1 vejce
- 2-3 lžičky skořice
- dle potřeby mléko
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z tvarohu, vanilkového cukru a moučkového cukru umícháme krém. Broskve či meruňky si nakrájíme na měsíčky.
-
Rohlíky rozpůlíme na poloviny a ty pak rozkrojíme podélně. Takto rozdělené rohlíky naplníme tvarohovým krémem a přidáme 3–4 kousky ovoce. Pak je máčíme v rozšlehaném vejci zředěném mlékem a osmažíme na rozpáleném oleji. Ještě teplé rohlíky obalíme v cukru smíchaném se skořicí.