Reklama
Reklama
Rychlé lečo
Fotogalerie:

Rychlé lečo

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsem zatím svobodný a musím si sám vařit. Jednoduchá jídla dobře zvládnu.
Šimon Anděl, Dvůr Králové

Ingredience

  • 50 g máslo
  • rajčata
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 4 párky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

22 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou (horká by nadělala hrudky). Přisypeme zeleninovou směs na lečo a dáme povařit, dokud zelenina nezměkne, asi deset minut. Přidáme nakrájené párky, osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Pokud nemáte kotrč, můžete použít hlívu. Martina Najdrová, Lomnice nad Lužnicí
Za pár korun /12.01.10
Petrželkové knedlíky

Petrželkové knedlíky

Dělám je k vepřovému na houbách.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /08.05.15
Míchaná vejce s hlívou ústřičnou

Míchaná vejce s hlívou ústřičnou

Hlíva není výrazná, jí ji i syn, který houby nerad.

Kateřina ...

Za pár korun /20.04.17
Knedlíky z domácí pekárny

Knedlíky z domácí pekárny

Jsou téměř bez práce a výsledek je zaručený.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Za pár korun /10.05.15
Houskové kynuté knedlíky

Houskové kynuté knedlíky

Jsou nadýchané a vždy se podaří.

Petra Holická, České Budějovice

Za pár korun /15.02.15
Grilované ovoce

Grilované ovoce

Slaďoučké překvapení na talíři.
Blanka Tarkaničová, Ostrava
Za pár korun /09.11.09
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama