Rumcajs salát
Fotogalerie:

Rumcajs salát

Jana Varyšová
Jana Varyšová
Opava
Vynikající salát pro jakoukoli příležitost.

Ingredience

  • na salát:
  • 500 g špekáčky nebo kabanos
  • 2 cibule
  • 3 sladkokyselá okurka
  • 200 g majonéza
  • na omáčku:
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžíce ocet
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžíce worchesterská omáčka
  • 2 lžičky cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na omáčku smícháme, převaříme a necháme vychladnout. 

  2. Mezitím nakrájíme nadrobno špekáčky nebo kabanos, cibuli a okurky. Nakrájené suroviny smícháme s omáčkou, poté vmícháme majonézu a vše necháme uležet v lednici.

  3. Rumcajs salát podáváme s čerstvým pečivem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zasmažená polévka

Zasmažená polévka

Pokud nemáš sušené houby, můžeš použít houbové koření. Andrea Niedermeierová, ...
Za pár korun /16.02.14
Zavařená ačokča

Zavařená ačokča

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /06.08.18
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Je rychlá, zdravá, vydatná a hlavně dobrá.

Jana Erbenová, Ústí nad Labem

Za pár korun /24.10.17
Dýňový „pudink“

Dýňový „pudink“

Jeden z tipů, jak zpracovat úrodu dýní.

Nikol Petrů, Štarnov

Za pár korun /29.01.15
Houbový guláš

Houbový guláš

Máme ho nejraději z pravých hřibů.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /13.10.11
Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždí

Nejenže krásně voní askvěle chutná, ale navíc je i velmi zdravá. 

Pavel ...

Za pár korun /25.05.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama