Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné Na 15 růžiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4932 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 458 g
Tuky 215 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejenže vypadají efektně, ale navíc ještě výtečně chutnají. Náplň s kuřecím masem vás s prvním kousnutím překvapí, s dalším si ji zamilujete a pak mlsat nepřestanete, dokud všechny růžičky nesníte.

Suroviny

Na těsto
droždí sušené 1 bal
7 g
sůl 1 ČL
olej 4 PL
vejce 2 ks
z toho jedno prošlehané na potírání
mléko 250 ml
vlažné
Na náplň
nadrobno
sůl 1 ČL
garam masala 2 ČL
kuře 350 g
vařené, natrhané na kousky
čerstvá zelená
koriandr čerstvý 3 PL
nasekaný

Postup

1

Všechny ingredience na těsto včetně většiny mléka dejte do mísy a vypracujte hladké pružné těsto (nejlépe to půjde v robotu s hnětacím hákem).

Tip: Pokud bude těsto suché, přilijte další vlažné mléko.

2

Nechte asi hodinu kynout.

3

Připravte náplň. Cibuli opékejte na másle, dokud nezměkne a nezesklovatí. Zaprašte moukou a zamíchejte.

4

Přisypte sůl a koření garam masala, promíchejte a pomalu za stálého míchání vlévejte smetanu.

5

Provařte tak, aby směs začala houstnout, vmíchejte kuře, chilli papričky a koriandr. Odstavte z plotny a nechte zchladnout.

6

Těsto rozdělte na 15 menších dílů a každý stočte do kuličky. Vyválejte z nich kulaté placky. Ty na čtyřech protilehlých místech nařízněte zhruba do poloviny poloměru.

7

Doprostřed dejte lžíci náplně (obr. 1). Vezměte jednu část naříznutého těsta a stočte ji kolem náplně tak, aby se rohy skoro dotýkaly (obr. 2). Zopakujte s protilehlým cípem a poté se zbylými cípy těsta. Tak vám postupně vznikne z těsta růžička (obr. 3).

příprava růžiček

8

Troubu předehřejte na 180 °C.

9

Složené růžičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a pečte 15–20 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč