Ingredience
- 250 ml mléko
- 1 balení droždí instantní
- 2 vejce
- špetka sůl
- 1-2 lžíce olej
- 500 g mouka polohrubá
- 1 brambory vařené
- 1 lžíce cukr krupice
- 1 lžíce krupice
- 1 lžíce sádlo
- mák mletý
- cukr moučkový na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy nasypeme mouku a droždí a pečlivě promícháme. Bramboru nastrouháme a společně se špetkou soli, vejci, cukrem, olejem a mlékem ji přidáme do mísy s moukou a droždím. Zaděláme těsto a necháme kynout.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Rozválíme je na placky, které potřeme sádlem, posypeme krupicí a svineme do závinu. Po upečení rozkrájíme na dílky široké asi 5 cm, které roztrháme na kousky. Ty posypeme mákem, pokapeme sádlem a poprášíme moučkovým cukrem.