Reklama
Rozpíčky
Fotogalerie:

Rozpíčky

Pavla Csejteyová

Netolice
Pochutnával si na nich i Kája Mařík.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 1 balení droždí instantní
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 1-2 lžíce olej
  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 brambory vařené
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžíce krupice
  • 1 lžíce sádlo
  • mák mletý
  • cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku a droždí a pečlivě promícháme. Bramboru nastrouháme a společně se špetkou soli, vejci, cukrem, olejem a mlékem ji přidáme do mísy s moukou a droždím. Zaděláme těsto a ne­cháme kynout. 
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Rozválíme je na placky, které potřeme sádlem, posypeme krupicí a svineme do závinu. Po upečení rozkrájíme na dílky široké asi 5 cm, které roztrháme na kousky. Ty posypeme mákem, pokapeme sádlem a poprášíme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku

Vyzkoušela jsem těstíčko místo strouhanky. Jana Remková, Orlová
Za pár korun /10.09.10
Řepový salát

Řepový salát

Rodina mě za něj nikdy nezapomene pochválit.
Simona Nováčková, Praha
Za pár korun /10.03.10
Koblížkové penízky

Koblížkové penízky

Jsou tak dobré, že nevydrží ani do druhého dne.
Za pár korun /10.09.17
Sladko-kyselé houby

Sladko-kyselé houby

Naložené houbičky miluje můj manžel.
Vlaďka Muchová, Pardubice
Za pár korun /19.11.08
Špenátová polévka s krupicovými nočky

Špenátová polévka s krupicovými nočky

Zdravá polévka pro velké i malé.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /12.06.13
Melencová polévka

Melencová polévka

Výraz melence pochází ze slovenštiny.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Za pár korun /26.08.16
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama