Reklama
Rajčatová polévka se strouháním
Fotogalerie:

Rajčatová polévka se strouháním

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Ingredience

  • 40 g hladké mouky
  • 1,1 l vody
  • 1 plechovka loupaných rajčat v rajčatové šťávě
  • podle chuti cukr a sůl
  • dle potřeby citronová šťáva
  • 20 g másla
  • podle chuti petrželka
  • STROUHÁNÍ:
  • 120–150 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku opražíme bez tuku za stálého míchání, necháme vychladnout, pak ji rozmícháme ve 100 ml studené vody a vaříme 15 minut.

  2. Přidáme loupaná rajčata, sůl, polévku uvedeme do varu, zavaříme strouhání a vaříme, až změkne.

  3. Polévku doplníme vodou na objem 1 litru, ochutíme ji citronovou šťávou a cukrem, zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku.

  4. Strouhání: na talíř prosejeme osolenou mouku a uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko. Zpracováváme nejprve nožem, pak hněteme rukou v pevné těsto. Musí být husté, aby se dalo na hrubém struhadle ustrouhat. Nastrouhané těsto usušíme.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jihočeský oukrop

Jihočeský oukrop

Klasika, která nikdy nezklame. Jana Remková, Orlová
Za pár korun /04.01.17
Mrkev s rybízem

Mrkev s rybízem

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /06.08.18
Hrašenky

Hrašenky

Můžeš je podávat s dresinkem.

Jana Škvařilová, Brno


Za pár korun /27.10.15
Rigattoni s fazolemi

Rigattoni s fazolemi

Můžeme použít i celozrnné těstoviny.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /09.03.13
Hustá čočková polévka

Hustá čočková polévka

Chutná polévka, která zasytí a neudělá průvan v peněžence.

Jana Králíčková, ...

Za pár korun /16.09.14
Langoše jako ze stánku

Langoše jako ze stánku

Velmi nezdravé, ale velice dobré.

Tomáš Mika, Brno

Za pár korun /08.03.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama