Reklama
Rajčatová polévka se strouháním
Fotogalerie:

Rajčatová polévka se strouháním

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Ingredience

  • 40 g hladké mouky
  • 1,1 l vody
  • 1 plechovka loupaných rajčat v rajčatové šťávě
  • podle chuti cukr a sůl
  • dle potřeby citronová šťáva
  • 20 g másla
  • podle chuti petrželka
  • STROUHÁNÍ:
  • 120–150 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku opražíme bez tuku za stálého míchání, necháme vychladnout, pak ji rozmícháme ve 100 ml studené vody a vaříme 15 minut.

  2. Přidáme loupaná rajčata, sůl, polévku uvedeme do varu, zavaříme strouhání a vaříme, až změkne.

  3. Polévku doplníme vodou na objem 1 litru, ochutíme ji citronovou šťávou a cukrem, zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku.

  4. Strouhání: na talíř prosejeme osolenou mouku a uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko. Zpracováváme nejprve nožem, pak hněteme rukou v pevné těsto. Musí být husté, aby se dalo na hrubém struhadle ustrouhat. Nastrouhané těsto usušíme.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustová polévka s houbami

Kapustová polévka s houbami

Zdravá zelenina s úlovky z lesa – to je prostě báseň. Pavlína Sochorová, ...
Za pár korun /11.06.17
Květáková polévka s muškátem

Květáková polévka s muškátem

Stačí špetka muškátu a chuť polévky se zvýrazní.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Za pár korun /17.09.12
Obalovaný starší chléb

Obalovaný starší chléb

Ochutnej dobrotu ze včerejšího chleba.
Hana Hlubučková, Hradec Králové
Za pár korun /03.04.09
Plněná slaná vajíčka

Plněná slaná vajíčka

Místo hrášku můžeš dát podušené houby.

Danuše Maněvská, Praha

Za pár korun /16.03.16
Dušená rýže s koprem

Dušená rýže s koprem

Příloha, která hezky voní a skvěle chutná.

Marta Kačíková, Strakonice

Za pár korun /29.05.14
Fazolová paštika

Fazolová paštika

Stejně se dělá i paštika z kuřecích jater.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /31.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu