Zajímavá pochoutka, která tě nadchne.
Martina Němcová, Chrudim
Ingredience
- 800 ml mléko
- 6 lžic cukr moučka
- 2/3 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 2 lžíce maizena
- rozinky na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdřív povaříme mléko se 4 lžícemi cukru a vanilkovým cukrem. (Nenecháme vykypět!) Vezmeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zbylé dvě lžíce cukru.
-
Když mléko začne vřít, dáváme do něj lžičkou malé halušky ze sněhu a na slabém ohni je asi minutu povaříme z obou stran. Opatrně je vyndáme a odložíme.
-
V trošce mléka rozmícháme žloutky a maizenu, vlijeme do vařícího mléka a uvaříme. Hotový krém nalijeme do misek a na něj rozložíme halušky. Podáváme vychlazené, přizdobíme rozinkami.