Reklama
Reklama
Pórkové risotto
Fotogalerie:

Pórkové risotto

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Využijeme zejména bílou část pórku.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1/2 ks pórek
  • 100-120 g rýže arborio
  • 150 ml bílé víno
  • strouhaný parmazán
  • olivový olej
  • máslo
  • několik plátků prosciutto

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji s trochou másla osmahneme nasekaný pórek a prosciutto. Vmícháme rýži, zalijeme vínem a přivedeme k varu.
  2. Osolíme a průběžně doléváme vodou, aby byla rýže stále potopená. Ke konci, když je rýže al dente, vmícháme hrst nastrouhaného parmazánu, oříšek másla a olivový olej.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbové škvarky z ryzců

Houbové škvarky z ryzců

Nepopsatelná lahůdka, a proto ji vyzkoušejte. Otto Plášek, Brno
Za pár korun /08.10.14
Salát z růžovek

Salát z růžovek

Chutná jako rybí salát, je rychlý, levný a velice dobrý.

Marie Sedláčková, ...

Za pár korun /16.08.15
Chlebové placičky

Chlebové placičky

Originální jednohubky podávej se zeleninou.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /08.01.17
Čočková polévka s vajíčkem

Čočková polévka s vajíčkem

Plný hrnec chutné polívky za pár kaček.

Nikol Petrů, Olomouc

Za pár korun /03.12.12
Rýžové vločky s hráškem

Rýžové vločky s hráškem

Rychlé, syté a zdravé jídlo.

Lucie Rešková, Nesovice

Za pár korun /30.10.12
Šunková pomazánka s křenem a domácími houstičkami

Šunková pomazánka s křenem a domácími houstičkami

Připraveno podle receptu

Veroniky Muškové z Krnova

Za pár korun /04.02.18
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama