Reklama
Pórková polévka s vaječnou jíškou
Fotogalerie:

Pórková polévka s vaječnou jíškou

Radka Novotná

Louny
Polévka je základ a já je vařím hodně často. Tahle je chutná a rychle připravená. Navíc je také zdravá.
Radka Novotná, Louny

Ingredience

  • 150 g pórek
  • 50 g máslo
  • 20 ml olej
  • 50 g cibule
  • 2 vejce
  • 50 g mouka hrubá
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička vegeta
  • hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve pórek opečeme na másle a zalijeme vodou, povaříme, dochutíme.
  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a vegetu a necháme jíšku ‚‚srazit‘‘.
  3. Pak ji rozmícháme v polévce a povaříme. Nakonec můžeme přidat petrželku.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkový jarní vývar

Bylinkový jarní vývar

Levnou a zdravou polévku můžeš vyčarovat jednoduše z toho, co zbude po vaření hlavních...
Za pár korun /29.09.08
Cibulová fritatta

Cibulová fritatta

Můžeme vyzkoušet různé druhy cibulí, nejen klasickou žlutou.
Za pár korun /09.11.12
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Je zdravá a vydatná večeře, která ti neudělá průvan v peněžence!
Jana Součková, ...
Za pár korun /05.01.09
Knedlíky jinak

Knedlíky jinak

S tímto receptem zužitkuješ zbytky a ještě připravíš dobrou večeři.
Anna ...
Za pár korun /19.11.10
Omeleta v housce

Omeleta v housce

Hodí se i na výlety, je poměrně vydatná.

Alena Herzová, Prachatice

Za pár korun /10.09.16
Polévka s čerstvým libečkem

Polévka s čerstvým libečkem

Dodá polévce charakteristickou chuť.

Dagmar Kallupová, Stod

Za pár korun /06.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu