Reklama
Pórková polévka s vaječnou jíškou
Fotogalerie:

Pórková polévka s vaječnou jíškou

Radka Novotná

Louny
Polévka je základ a já je vařím hodně často. Tahle je chutná a rychle připravená. Navíc je také zdravá.
Radka Novotná, Louny

Ingredience

  • 150 g pórek
  • 50 g máslo
  • 20 ml olej
  • 50 g cibule
  • 2 vejce
  • 50 g mouka hrubá
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička vegeta
  • hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve pórek opečeme na másle a zalijeme vodou, povaříme, dochutíme.
  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a vegetu a necháme jíšku ‚‚srazit‘‘.
  3. Pak ji rozmícháme v polévce a povaříme. Nakonec můžeme přidat petrželku.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředvičková smaženice

Ředvičková smaženice

Rychlá večeře i snídaně. Eliška Holíčková, Horní Benešov
Za pár korun /07.11.12
Zapečený chřest se sýrem

Zapečený chřest se sýrem

Jíš-li odlehčeně, možná ti tento jednoduchý recept bude chutnat.
Eva Jonášová, ...
Za pár korun /08.06.11
Chlebové „bramboráčky“

Chlebové „bramboráčky“

Návod, jak se zbavíit tvrdšího chleba!
Petr Vozihnoj, Šumperk
Za pár korun /04.08.11
Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘

Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘

Posílám vám recept na polévku, která patří k mým oblíbeným, je strašně ...
Za pár korun /27.05.10
Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Jakmile začnou houby růst, vyrážím do lesa. Něco sníme hned, ze zbytku připravím ...

Za pár korun /08.08.16
Knedlíky s vejci

Knedlíky s vejci

Tento pokrm mě vždy vrátí do dětství. Navíc je rychlý a jednoduchý.

Lucie Bělská, ...

Za pár korun /24.02.09
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama