Reklama
Pórková polévka s vaječnou jíškou
Fotogalerie:

Pórková polévka s vaječnou jíškou

Radka Novotná

Louny
Polévka je základ a já je vařím hodně často. Tahle je chutná a rychle připravená. Navíc je také zdravá.
Radka Novotná, Louny

Ingredience

  • 150 g pórek
  • 50 g máslo
  • 20 ml olej
  • 50 g cibule
  • 2 vejce
  • 50 g mouka hrubá
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička vegeta
  • hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve pórek opečeme na másle a zalijeme vodou, povaříme, dochutíme.
  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a vegetu a necháme jíšku ‚‚srazit‘‘.
  3. Pak ji rozmícháme v polévce a povaříme. Nakonec můžeme přidat petrželku.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

"Šrekovy" placičky

"Šrekovy" placičky

Když ti zbyde špenát, určitě zkus tyto placičky, jsou hned hotové a chutnají výborně....
Za pár korun /23.02.13
Sloní "žrádlo"

Sloní "žrádlo"

Návštěvy i rodina ocení tuto velmi ‚‚jedlou‘‘ dobrotu.
Gabriela Kozlovská, Nové ...
Za pár korun /01.09.08
Houbová polévka se zázvorem

Houbová polévka se zázvorem

Letos jsme našli spoustu lesních hub a tak mám spoustu prostoru k improvizaci.

Vladimíra ...

Za pár korun /20.10.14
Rychlé sladké rohlíky

Rychlé sladké rohlíky

Dělávala jsem si je k večeři na internátě.

Kristýna Vozihnojová, Ostrava

Za pár korun /28.02.12
Pečené plněné brambory

Pečené plněné brambory

Máš-li doma brambory, hlad ti nehrozí.
Zlatica Juhászová, Bratislava
Za pár korun /31.10.08
Citrónová polévka

Citrónová polévka

Polévku můžeme ozdobit krutony.

Ludmila Velasová, Pěnčín

Za pár korun /27.01.13
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama